Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Ginatricot.com

Det er raskt og enkelt å handle i nettbutikken til Gina Tricot.

Nettbutikken til Gina Tricot er enkel og oversiktelig, men den bugner ikke over av inspirasjon og overskudd.
Nettbutikken til Gina Tricot er enkel og oversiktelig, men den bugner ikke over av inspirasjon og overskudd. Foto: Printscreen Ginatricot.no
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

Svenske Gina Tricot har blitt en enorm kjede, med mange fysiske butikker og tilhørende nettbutikk.

De selger klær, sko, solbriller, hatter, smykker, undertøy, treningsklær, strømpebukser, badetøy - det meste du måtte trenge i garderoben.

Gina Tricot har lave priser og er ganske tett på trendene.

Førsteinntrykk:

En oversiktelig nettbutikk, der alt er ryddig sortert etter kategorier. Du kan også sortere søket ditt etter farge på plagget.

Nettbutikken opplyser om stoffkvalitet, vaskeinstruks, og iblant også lengde på plagget i centimeter. Verdt å sjekke, for på grunn av Gina Tricots lave prisnivå er mange av plaggene laget i billige kunstmaterialer.

Klærne vises både på modell og som produktbilde.

Enkel i bruk?

Savner muligheten for å kunne sortere søket etter pris.

Det kunne med fordel vært flere bilder av plaggene, de fleste blir for eksempel ikke vist fra siden.

Enkel registrering og bestilling. Frakt koster kr. 34,90. Pakken blir sendt til nærmeste post i butikk, det er ikke muligheter for andre typer levering.

Betalingsordninger

Du kan velge mellom vanlig kortbetaling eller faktura.

Ved sistnevnte vil du motta varene før du har betalt. Et fakturagebyr på 19,00 kr tilkommer per kjøp.

Hvis betaling unnlates legges det til et purregebyr på 63,00 kr og en forsinkelsesrente på 9.50 %.

Pakken fra Gina Tricot leveres i en enkel pose, som du også kan bruke til retur av varene. Plaggene vi mottok sto til forventningene.
Pakken fra Gina Tricot leveres i en enkel pose, som du også kan bruke til retur av varene. Plaggene vi mottok sto til forventningene. Foto: Privat

Returordning

Det er 14 dagers returrett på varene.

Hvis du har fått feil størrelse kan du bytte i butikk, men vil du bytte til en annen farge eller vare må du først returnere pakken, deretter bestille på nytt. Men dette vil da koste deg både retur for den første pakken, og deretter ny frakt for den nye. Vi hadde derfor gjerne sett at det gikk an å bytte plagget i butikk.

Gina Tricot har en veldig enkel returordning. Det er bare å skrive under på vedlagt skjema og sende varene tilbake i samme pose som du mottok klærne i. Posen kan leveres tilbake der du hentet pakken eller legges i en postboks.

Det tok imidlertid lang tid å få pengene tilbake, nesten en måned. Varen vi returnerte koster kr 299, men beløpet vi fikk tilbakebetalt var kr 264,10. Mer om dette under Service nedenfor.

Hurtighet

Nettbutikken opplyser at varene skal leveres etter 3-5 dager, og etter 5 arbeidsdager får jeg melding på mobilen om at pakken kan hentes på en Kiwi-butikk i nærheten.

Returen går som sagt raskt og smidig, men det tar nesten en måned før pengene for den returnerte varen er inne på konto. Dette synes vi er altfor lang tid.

Service

Vi får tilbakebetalt for lite penger for den returnerte varen og får opplyst på nettsiden at kundeservice skjer over mail. Ganske kort tid senere får vi svar på hvorfor vi ikke fikk hele beløpet tilbakebetalt:

När du returnerar varor tillkommer en returavgift, den är på 34,90 kr. Detta är anledningen till att du fått 264 kr åter.

Vi sender også en mail der vi skriver at vi tenker å bestille et par sko, og lurer på om butikken har store eller små størrelser. Svaret (om at størrelsene er normale) kommer allerede etter 13 minutter.

Det hadde vært fint om Gina Tricot kunne nåes på telefon også, men de er raske til å svare på mail.

Prisnivå

Gina Tricot tilbyr klær til rimelige priser.

Frakten koster 34,90 og det samme gjør returen. Det er innenfor rimelighetens grenser, men ikke best i klassen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning