Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Zara.com

Oversiktlig, enkel i bruk og mye fint å velge i!

TEST AV NETTBUTIKKER: Test av Zara sin nettbutikk.
TEST AV NETTBUTIKKER: Test av Zara sin nettbutikk. Foto: FOTO: Printscreen Zara.com
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

Den spanske kjeden Zaras nettbutikk innbyr til shopping! Her finnes klær, sko og tilbehør til dame, herre og barn. Nye ting hver uke i egen fane .

Nettbutikken sender til Norge, har engelsk språk på nettsiden, kundeservice snakker godt engelsk og prisene er oppgitt i norske kroner.

Førsteinntrykk:

En av de største fordelene er den stilrene designen og det ryddige oppsettet som gjør det enkelt å bla gjennom det du ønsker deg.

Der Zaras butikker ofte kan framstå som rotete, er det ingen av plaggene som "drukner" her. Alle bildene er tatt i samme stil på modell, og det gjør det enklere å sammenlikne plagg.

Du får se flere bilder av hvert enkelt plagg, forfra, bakfra og kan zoome inn på detaljer. Det kommer også opp forslag til hva du kan kombinere det aktuelle plagget med. Materiale og vaskeanvisning på hvert enkelt plagg.

Enkel i bruk?

Nettsiden er enkel og oversiktlig og sortert i type plagg. Registrering gjøres raskt og enkelt.

Du kan velge tre ulike leveringsløsninger. Du kan enten hente pakken i nærmeste butikk, noe som er gratis, eller du kan få pakken levert på døren, her kan du velge mellom standard (4-6 dager til 59 kr) og ekspress (2-3 dager til 129 kr).

Å få pakken levert på døren framfor å måtte hente på postkontor, er et stort pluss! Prisen på 59 kr må sies å være rimelig til å få det levert på døra. Boozt.com tar for eksempel samme sum for å levere per post.

Betalingsordninger:

Betaling med VISA, MasterCard, American Express eller PayPal. Ingen bruk av bankens kodebrikke.

KOM I EN PAPPESKE: Varene ankom i en grå pappeske merket Zara. Produktene var pakket inn i silkepapir.
KOM I EN PAPPESKE: Varene ankom i en grå pappeske merket Zara. Produktene var pakket inn i silkepapir. Foto: FOTO: Mari Midtstigen

Returordning:

Zara har åpent kjøp i en måned, og gratis retur. Det er også gjort meget enkelt å returnere, noe som er et stort pluss. Et skjema for retur ligger klart i pakken, og du kan bruke den samme esken til retur og klistre igjen med et vedliggende klistremerke.

Du kan enten levere plagget og få pengene igjen i nærmeste butikk, eller sende gratis tilbake i posten.

Det eneste som ble en liten skuffelse, var at det sto at returpakken kunne hentes på døren uten ekstra kostnader, men dette viste seg å ikke gjelde for Norge ennå.

Hurtighet:

Det tok ca fire arbeidsdager (pluss en helg) før pakken var på døren, vi valgte standard levering. Etter returen tok det ca tre uker før pengene kom inn på konto igjen, men i følge Zara er denne tiden det min bank bruker på å gjennomføre overføringen.

Service:

Ingen lang telefonkø, og kundeservice snakker godt engelsk. Lite minus for at de oppga at returvaren kan hentes på døra, da det viste seg å ikke stemme for Norge.

Prisnivå

Zara er en rimelig kleskjede, og prisene på klærne ligger likt med hva vi finner i butikk.

Levering på døra koster kr 59. Gratis retur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning