Frisyre til brud

- Dropp hårvask på bryllupsdagen

Tipsene til deg som ønsker den perfekte brudefrisyren.

NATURLIG FRISYRE: Løse krøller er en lekker og fin frisyre til bryllupsdagen. - Med tanke på farge og frisyre bør du ta i betraktning at du skal se på bildene i mange år fremover, så det er lurt å tenke klassisk og tidløst, sier  frisør Lene Ørjasæter ved Skum Frisør.
NATURLIG FRISYRE: Løse krøller er en lekker og fin frisyre til bryllupsdagen. - Med tanke på farge og frisyre bør du ta i betraktning at du skal se på bildene i mange år fremover, så det er lurt å tenke klassisk og tidløst, sier frisør Lene Ørjasæter ved Skum Frisør. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

- Begynn i god tid og tenk på hva slags hårfarge og frisyre du ønsker til bryllupet, slik at om du ønsker endringer, har du nok tid til å få ønsket resultat og samtidig ta vare på hårets kvalitet.

Det råder frisør Lene Ørjasæter ved Skum Frisør alle kommende bruder.

Vil du ha et sunt og glansfullt hår i bryllupet, og samtidig ha en perfekt stylet frisyre på dagen, er det flere tips du bør ta med deg på veien.

- Klassisk og tidløst

- Med tanke på farge og frisyre, bør du ta i betraktning at du skal se på bildene i mange år fremover, så det er lurt å tenke klassisk og tidløst. Unngå de store eksperimentene rett før bryllupet, og tenk på hva du trives og føler deg vel med, sier Ørjasæter.

Agnes Midtbø, frilansfrisør i firmaet Midtbø Hår & Make Up, forteller samtidig at siden trendene endres hele tiden, er dette ofte avgjørende for hva slags frisyre du foretrekker som brud.

Det siste året har det vært veldig populært med mer naturlig look som mye løst hår, bølger og fletter.

- Det har heller ikke vært så trendy med slør, men dette virker som å være på vei tilbake igjen. Ut over dette bør du tenke på type brudekjole og ansiktsform når du velger frisyre, sier Midtbø og forklarer:

- Noen kjoler har for eksempel spektakulær rygg som bør fremheves, og da bør håret settes opp. Andre kjoler er enklere, og det gir rom for å være mer kreativ i frisyren i forhold til pynt, sier hun videre.

Avgjørende for brudefrisyren

Flere ting er avgjørende når du skal velge den riktige frisyren til bryllupet.

- Det er veldig viktig å tenke helhetlig når det kommer til brudestyling. Frisører er dyktige til å se hva som kler deg som person og samtidig hva som kan passe til kjolen, sier Midtbø.

For eksempel blir det feil å lage en stram, klassisk oppsats på brud som velger et bohemsk uttrykk, og like feil blir det å bare lage krøller på en brud som har valgt en kjole som "står ut" og har masse detaljer, mener frisøren.

Ørjasæter syns du bør ta hensyn til kjolen når du velger frisyre, og hvilken stil du har selv.

- Frisyren må også tilpasses ansiktsformen din. Har kjolen en spesiell rygg, kan det være fint med mer oppsatt hår for å få frem ryggen, sier hun.

- Er det mye strass på kjolen, bør håret være enklere uten for mye pynt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRYLLUPSFRISYRER: Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken frisyre du burde gå for på den store dagen. Du kan jo la deg inspirere av disse tre frisyrene (f.v.): Olivia Palermo med lav hestehale, Nicky Hilton med stram knute i nakken og Kate Moss med løst bohemaktig hår.
BRYLLUPSFRISYRER: Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken frisyre du burde gå for på den store dagen. Du kan jo la deg inspirere av disse tre frisyrene (f.v.): Olivia Palermo med lav hestehale, Nicky Hilton med stram knute i nakken og Kate Moss med løst bohemaktig hår. Foto: FOTO: Stella Pictures og Getty Images

De fire siste ukene før bryllupet

Så hvor tett på bryllupsdagen bør du begynne å forberede brudefrisyren?

Gode tips for flott brudefrisyre

- Tenk på hva du trives med, ikke altfor mye på trender. Du bør være gjenkjennelig som brud.

- Klassisk og tidløst går igjen. Om du skal se litt på trender er det fortsatt mye detaljer med fletter, samt løse oppsetninger med store krøller/bølger. Lave oppsetninger går også igjen.

- Ønsker du et oppsett eller lange lokker bør du ikke eksperimentere for mye med klipp før bryllupet. La håret ha litt lengde.

- Flere går bort fra diadem og slør, eventuelt tar mange sløret av etter middag. Om du velger dette, er det viktig å ta hensyn til dette når du fester sløret.

- Friske blomster som hårpynt er veldig populært. Gjerne noe som går igjen i buketten. Ellers er det fint med brosjer eller annen pynt som perler i håret.

( Tips fra frisørene Lene Ørjasæter ved Skum Frisør, og Agnes Midtbø ved Midtbø Hår & Make Up. )

Midtbø mener cirka én måned før.

- Da bør du klippe tuppene og ta en god hårkur. Du kan også gjenta hårkuren et par uker før bryllupet, tipser hun.

Ørjasæter tenker samtidig at en god klipp med utgangspunkt i ønsket frisyre kan gjøres så kort tid som cirka to uker før.

- Dette kan du for eksempel legge til prøvetimen som du har før bryllupsdagen. På denne måten legger dere en plan sammen, og farger og klipper deretter, sier hun.

Begge frisørene er enige om at det er fargen som er lurest å fokusere på de to siste ukene før bryllupet.

- To uker før bryllupet anbefaler jeg å friske opp hårfargen dersom du trenger det, sier Midtbø.

Da har du tid til å korrigere fargen om det skulle være nødvendig, og fargen får også «gått seg til litt», mener Ørjasæter.

- Du slipper også farge på huden om du skulle være uheldig å få det, sier hun.

Ønsker du vippeextensions og hårextensions og er også dette lurt å få gjort et par uker før bryllupet, mener Midtbø.

- Ikke vask håret samme dag

Hvis du skal ha oppsatt hår, er det best å ikke ha nyvasket hår på selve dagen, mener Midtbø:

- Skal du vaske håret bør dette gjøres senest morgenen dagen før bryllupet, ikke på kvelden, siden frisyren holdes best om håret ikke er nyvasket i forveien.

Samtidig mener Ørjasæter at det varierer hva frisøren foretrekker, og om vedkommende kjenner kunden og vet hvilke produkter som brukes hjemme.

- Det er uansett viktig at bruden kommer med tørt hår uten stylingprodukter i, sier hun.

Unngå disse tabbene

Hårsveisen kan bli fullstendig ødelagt dersom du lar deg friste til å eksperimentere på håret kort tid før bryllupet.

- Prøver du for med nye farger de siste ukene før bryllupet, kan du angre, og så ender du opp med å bruke for mye tid og penger på å rette det opp igjen, sier Midtbø.

Frisørene nevner eksempler på andre tabber du bør unngå:

  • Droppe prøvetimen og ende opp med å bli misfornøyd med frisyren. Ikke gøy på den store dagen!
  • Farge håret dagen før hos en uerfaren frisør, og ende opp med flekkete striper, fargeflekker i hårfestet. Dette tar seg dårlig ut på bryllupsdagen.
  • Bruke hjemmefarge. Gå heller til en profesjonell frisør, uansett hvor mye eller lite du har tenkt å gjøre.
  • Ikke undersøke at salongen du velger har erfaring med brudepynting.

- Ta gjerne med bilder så frisøren ser hva du har i tankene. God kommunikasjon er viktig for å få et resultat som forventet, tipser Midtbø.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning