Vippeextensions

Alt du trenger å vite om vippeextensions

Hva skjer med de naturlige vippene? Hvor lenge varer et sett? Du finner alle svarene her.

DÅDYRVIPPER: Vurderer du å prøve vippeextensions? Her får du svar på det du trenger å vite om skjønnhetsprosedyren.
DÅDYRVIPPER: Vurderer du å prøve vippeextensions? Her får du svar på det du trenger å vite om skjønnhetsprosedyren. Foto: FOTO: Victoria Charlotte Svendsen Robertsen/Extend Your Beauty
Publisert Oppdatert

Dette koster vippeextensions

Prisene varierer, men ligger på 1000-1500 kroner for et sett klassiske vipper. 3D og 4D-vipper ligger som regel på kr. 1500 og oppover.

Påfyll etter tre til fire uker koster rundt 400 kroner og oppover. Det hele avhenger av hvilken salong du går til.

Noen steder er det mulig å få arbeidet gjort av en lærling, noe som kan gjøre prosedyren langt billigere.

Hvem drømmer vel ikke om lange dådyrvipper? Vippeextensions har blitt allemannseie, og det florerer av steder som kan gjøre deg vippefin i en fei.

Men hva skjer med de naturlige vippene? Hva koster det? Og hvor lenge varer de falske vippene?

Nederst i artikkelen får du vite alt du lurer på!

- Vippeextensions er helt smertefritt. En vesentlig avgjørelse for å få et godt resultat er hvilken salong du går til. Det er utrolig viktig å få satt vipper fra noen som virkelig kan det og som ikke gjør det halvveis.

Det sier Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty. Hun setter daglig vipper på jenter som ønsker det lille ekstra.

- Ukorrekt påføring av vippeextensions kan skade de naturlige vippene dine. Derfor anbefaler jeg at du gjør grundig research av salongen du har valgt å dra til i forkant. Les anmeldelser og tilbakemeldinger fra kunder, og se etter bilder av arbeidet deres, råder hun.

Kasja Katarzyna Rozycka driver skjønnhetssalongen Lashes by Kasja. Hun sier at de beste vippesalongene som oftest er fullbooket, men at det som regel er verd ventetiden hvis du må bestille noen uker i forveien.

- Vippene er tross alt svært synlig i et ansikt, så det er viktig at du går til noen som gjør en god jobb, sier hun.

Tenk også gjennom hvilken anledning du ønsker å ha vippene til.

- Naturlig nok kan det være fint med andre typer til en bryllupsfest enn hvis du skal på jobbintervju. Tenk gjennom hvilke typer vipper du kommer til å føle deg mest komfortabel med, sier Rozycka og fortsetter:

- I tillegg anbefaler jeg at du setter på vippene tre til fem dager i forkant hvis du skal bli vippefin til en spesiell anledning. På den måten unngår du røde og irriterte øyne i tilfelle du reagerer på limet. Det kan være smart å ta en allergitest noen uker før du skal sette på vippene for å forsikre deg om at du ikke kommer til å reagere.

Visste du at de første falske øyenvippene ble laget av menneskehår? De er heldigvis byttet ut med syntetiske hår og silke i dag.

- Det finnes også vippeextensions som er laget av mink, noe vi ikke benytter oss av i vår salong, sier Robertsen.

Vurderer du å teste ut vippeextensions? Her får du svar på alt du trenger å vite om.

Dette skjer med dine naturlige vipper

Kan i verste fall påvirke dem negativt.

- Vippeextensions legges på ved bruk av et spesiallim, som raskt fester de falske vippene til dine egne. Extensionsene sitter festet på de naturlige vippene helt til de faller naturlig av og nye vokser til, sier Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty.

- Det er viktig å huske på at vi ikke bare har ett eneste sett med vipper hele livet. Vippene vokser kontinuerlig og faller av. En øyenvipp har som regel en levetid på 16 uker, og døde øyenvipper blir presset ut av nye, forteller Kasja Katarzyna Rozycka, driver skjønnhetssalongen Lashes by Kasja, og legger til:

- Hvis vippeextensionsene er satt på profesjonelt, vil de ikke påvirke de naturlige vippene.

Robertsen stemmer i.

- Hvis den som legger vipper ikke isolerer hver vipp eller bruker for mye lim, kan dette føre til at naturlige øyenvipper rives ut før de er kommet til det stadiet i syklusen hvor de er klare til å falle av.

- Dette kan forårsake smerte og føre til at de naturlige vippene dine blir tynne og slitte, sier Robertsen.

Hvilken lengde og type skal du velge?

Du har flere valgmuligheter.

NATURLIG: Extensionsene sitter festet på de naturlige vippene helt til de faller naturlig av og nye vokser til.
NATURLIG: Extensionsene sitter festet på de naturlige vippene helt til de faller naturlig av og nye vokser til. Foto: FOTO: Victoria Charlotte Svendsen Robertsen/Extend Your Beauty

Ekspertene sier at den vanligste lengden på de falske vippene er 10-12 milimeter. Det hele er avhengig av hva slags resultat du ønsker deg, og hvilket utgangspunkt du har.

Det finnes forskjellige teknikker for å sette på løsvipper. Det mest vanlige er å gå for klassiske, 3D eller 4D-vipper. Sistnevnte er for deg som ønsker en dramatisk look.

- Når vi setter klassiske vipper setter vi én falsk vippe per naturlige vippe. Her bruker vi tykkelsen 0,15 til 0,25, forklarer Kasja Katarzyna Rozycka, driver skjønnhetssalongen Lashes by Kasja.

3D og 4D-vipper gir deg derimot muligheten til å oppnå maksimalt volum.

- Metoden her er å sette på to til fire falske vipper per naturlige øyenvipp. Volumvipper er tynnere og lettere enn klassiske vippeextensions, slik at de ikke skader de naturlige vippene dine selv om du får satt på flere, sier Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty, og legger til:

- 3D betyr tre vipper per naturlige vipp, mens 4D tilsvarer fire falske vipper per vipp.

Hvilken variant du vil gå for, kommer an på hvilke type vipper du ønsker deg, og hvor mye penger du ønsker å bruke. 3D og 4D-vipper er som regel dyrere enn klassiske.

Så lenge varer et sett

Kommer a på hvordan dine naturlige vipper vokser.

Hvor lenge et sett vipper varer varierer fra person til person, og ulike faktorer kan spille inn på vippesyklusen din.

3D: Bildet viser 3D-vipper, der tre vipper er festet på en naturlig vipp. FOTO: Kasja Katarzyna Rozycka/Lashes by Kasja
3D: Bildet viser 3D-vipper, der tre vipper er festet på en naturlig vipp. FOTO: Kasja Katarzyna Rozycka/Lashes by Kasja Foto: FOTO: Lashes by Kasja
KLASSISKE: Bildet viser klassiske vippeextensions, der det er festet en falsk vipp per naturlige vipp. FOTO: Kasja Katarzyna Rozycka/Lashes by Kasja
KLASSISKE: Bildet viser klassiske vippeextensions, der det er festet en falsk vipp per naturlige vipp. FOTO: Kasja Katarzyna Rozycka/Lashes by Kasja Foto: FOTO: Lashes by Kasja

- Matvaner og diett, stress, medisiner eller hormoner i kroppen kan lett forstyrre syklusen din, noe som kan resultere i at du mister flere vipper enn vanlig, sier Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty.

- Varigheten på vippeextensionsene avhenger nemlig av denne syklusen. Når din naturlige vipp er moden til å falle av, vil også vippene som er festet til denne falle av, legger hun til.

Robertsen forklarer videre at øyenvipper har en vekstsyklus på omtrent 30 til 90 dager.

- Syklusen begynner allerede før vippen er synlig på øyenlokket, så det er vanskelig å si nøyaktig hvilket stadie i syklusen hver vipp er på, forteller hun og fortsetter:

- Derfor kan du oppleve at noen vipper faller ut allerede noen få dager etter at du har fått satt på et nytt sett. Med et fullt sett vipper vil dette sjelden være synlig, sier Robertsen.

Har du klassiske vipper, anbefaler vippestylistene at du fyller på et nytt sett hver tredje eller fjerde uke.

- Har du volumvipper er det ofte ikke nødvendig å fylle på dem før det har gått nærmere fem uker. 90 prosent av kundene våre kommer for å få påfyll én gang i måneden, sier Kasja Katarzyna Rozycka, driver av skjønnhetssalongen Lashes by Kasja.

Slik tar du best vare på vippene

Rutiner du er vant med å gjøre bør du droppe.

Det finner flere måter å ta vare på vippene dine.

- Et tips er å børste dem hver morgen og kveld med en liten vippekost. Denne får du enten med på kjøpet ved et nytt sett, ellers får du kjøpt den hos vippestylisten din, sier Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty.

EN GANG I MÅNEDEN: Vippestylistene anbefaler at du fyller på et nytt sett hver tredje eller fjerde uke.
EN GANG I MÅNEDEN: Vippestylistene anbefaler at du fyller på et nytt sett hver tredje eller fjerde uke. Foto: FOTO: Victoria Charlotte Svendsen Robertsen/Extend Your Beauty

Unngå å bruke sminke, sminkefjerner eller kremer med olje – dette kan virke negativt på limet. Et annet tips er å sove på ryggen (kanskje lettere sagt enn gjort) og bruke silkeputetrekk.

- Hold deg unna alt som kan inneholde olje. Sjekk sjampoen din, sminkefjerneren og eventuelt øyekremen, råder Kasja Katarzyna Rozycka, driver av skjønnhetssalongen Lashes by Kasja.

- Unngå også å få vann på vippene 24 timer etter at du har fått dem satt på. Limet trenger å tørke skikkelig først, legger hun til.

En annen no-no er å klø seg i øynene, da faller ifølge Robertsen vippene av mye raskere.

Og for all del, ikke unngå å vaske øynene.

- Mange tror at vippene holder seg lenger hvis du ikke får vann på dem, men det kan faktisk gi motsatt effekt. Huden skiller ut fett og døde hudceller, og dette må vaskes bort, sier Robertsen og legger til:

- Hvis du ikke vasker øynene ordentlig kan du få opphopninger som kan skape irritasjoner og i verste fall gi deg øyelokksbetennelse.

Dette gjør du hvis du ikke vil ha vippeextensions lenger

En ting bør du absolutt unngå.

- Book en time til fjerning av vippene. Så å si alle vippesalonger tilbyr dette. Fjerningen tar omtrent 15 minutter, og er helt smertefri, sier Rozycka.

Victoria Charlotte Svendsen Robertsen, eier av skjønnhetssalongen Extend Your Beauty, forteller at vippestylister har et middel som vil løse opp vippelimet på et par minutter. Dette kan også gjøres hvis det viser seg at kunden reagerer på limet ved påføring av et nytt sett.

- Det hender også at vi får inn kunder som har fått satt på vipper et annet sted som ikke har gjort en god jobb. Da må disse vippene fjernes før påføring av nytt sett, sier hun.

VASK ØYNENE: Hvis du ikke vasker øynene ordentlig kan du få opphopninger som kan skape irritasjoner og i verste fall gi deg øyelokkbetennelse.
VASK ØYNENE: Hvis du ikke vasker øynene ordentlig kan du få opphopninger som kan skape irritasjoner og i verste fall gi deg øyelokkbetennelse. Foto: FOTO: Getty Images

Og for all del, ikke fjern vippene selv.

- Ikke napp dem ut selv, og styr unna kjemikalier du kan kjøpe for fjerning av vipper hjemme. Dette vil ødelegge dine egne vipper. En annen mulighet er å la vippene vokse ut og falle av av seg selv, sier Kasja Katarzyna Rozycka, driver av skjønnhetssalongen Lashes by Kasja.

Oppsøk alltid en salong som kan fjerne dådyrvippene for deg. Om du gjør det selv kan du risikere å skade dine egne vipper.
Oppsøk alltid en salong som kan fjerne dådyrvippene for deg. Om du gjør det selv kan du risikere å skade dine egne vipper. Foto: FOTO: Victoria Charlotte Svendsen Robertsen/Extend Your Beauty

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning