Ukemeny

Ukemenyen for alle

Alle oppskriftene du trenger denne uka.

Publisert Oppdatert

Det er ikke lenge siden jeg ble spurt om å lage en ukemeny for småbarnsforeldre. Det er nesten er fornærmelse. Alle ukemenyene kan jo spises av småbarn og foreldre! Kanskje må man gjøre noen justeringer her og der, men slik vil det vel alltid være?

Og min erfaring er jo tidligere, og jo oftere, man utsetter barn (og voksne) for "noe nytt" - desto bedre. Plutselig er det ikke nytt lenger.

Her kommer nok en ukemeny som passer til alle!

Mandag: Linsesuppe

Vi begynner uken med linsesuppe. Denne linsesuppa gir deg en varm og deilig følelse på grunn av alle krydderne; spisskum, chili, gurkemeie, koriander...

Oppskriften er skrevet av Jane, vår gjesteblogger. Du finner alle hennes oppskrifter her.

Tirsdag: Ovnsbakt laks eller ørret

Denne oppskriften på ovnsbakt ørret (eller laks) har den fordelen at sausen er integrert. Så når du tar fisken ut av ovnen er maten ferdig - og du rekker kanskje å rydde opp og lage en liten, deilig potetpannekake til.

Onsdag: Kylling med potetmos

Denne har etter hvert blitt en klassiker på Klikk. Kyllingen serveres med potetmos og masse knasende brekkbønner. Du kan selvsagt gjøre potetmosen mer spennende på denne måten om du har tid, lyst og overskudd.

Torsdag: Ørret med rømmesaus

Å lage rømmesaus krever ikke spesielt mye av deg, men husk at den sprekker lett når den varmes opp. Rør den raskt ut i panna og servér straks! Til denne enkle fiskeretten er det godt med en frisk og veldig kul agurksalat. Her kan du gjerne koke noen mandelpoteter også.

Fredag: Tebriks, scones og skagenrøre

På fredagene hadde vi alltid rundstykker og godt pålegg. Veldig ofte hadde vi tebriks - de vet jeg nå hvordan du lager og blir enda bedre jeg husker dem (og det sier vel i grunnen alt om dem). Oppskriften nedenfor er med fyll, men det kan du droppe. Jeg legger for sikkerhets skyld ut en herlig oppskrift på scones med spelt også.

'Du kan slippe billig unna med å kjøpe ferdig pålegg i butikken, men jeg vil sterkt anbefale å lage et herlig, lite utropstegn, nærmere bestemt skagenrøre - med reker og krepsehaler.

Lørdag: Empanadas

På lørdag fylles stua med duften av gode krydder. Vi skal til Sør-amerika og spise empanadas! De kan gjerne lages i forveien og bare varmes i ovnen, men litt ost som smelter fristende og lekkert, kanskje?

Søndag: Finnbiff

Vi skal hjem til en i trygg havn. Finnbiff står nok en gang på menyen - kanskje for siste gang denne vinteren. Hos meg får finnbiff følge av de hysterisk gode hasselbackpotetene denne gangen. Jeg lover suksess med dem!

Ha en velsmakende uke!

TV 2 © God morgen Norge

Linsesuppe

Dette er en vegetarisk linsesuppe du kommer til å like!

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

1 stk Løk, finhakket

2 krm Spisskum

2 krm Korianderfrø

2 fedd Hvitløk

2 stk Gulrøtter

2 stk Selleristenger

1 l Vann

2.5 dl Linser, røde

1 krm Chilipulver

1 ts Spisskum, malt

1 ts Paprikapulver

1 ts Gurkemeie

1 stk Laurbærblad

3 ss Grønnsaksbuljong

Salt

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen