Ukemeny med deilig mat

Ukemenyen du gleder deg til

Du får det enklere med denne menyen.

Publisert Oppdatert

Mandag: Pasta med kjøttboller

Vi begynner med den mest hverdagslige av dem alle. Trikset som gjør kjøttbollene mindre tørre og gummiaktige virker kanskje pussig på noen. Men, det handler om å blande inn brød. Oppblødt brød, faktisk. På den måten holder de nemlig bedre på saftigheten. (Har du lyst til å lage verdens beste kjøttboller finner du dem her.)

Tirsdag: Røkt fisk med kokt egg

Dette er en den britiske skribenten Hugh Fearnley Whittingstalls oppskrifter. Det er en superenkel oppskrift hvor du bruker røkt makrell eller peppermakrell fra butikken. Så; kok egg, del opp fisken, legg på kapers og hermetiske artisjokhjerter og ha over en god dressing. Den lager du av olje, sennep, hvitløk og sitronsaft.

Onsdag: Thaisuppe

Thaisuppe kan være den oppvoksende generasjons svar på fiskebollene til en oppvokste generasjon. Denne suppa er den sterkeste effekten av backpackernes reiser på 90-tallet. Selv fikk jeg min uforglemmelige suppe på Koh Lanta og den ble med hjem. Min oppskrift kan aldri bli helt lik, men vi gjør så godt vi kan.

Torsdag: Stekt fisk med asparges

Denne retten kan knapt kalles en rett. Det er kokt ris som serveres med stekte grønnsaker (reddik og asparges) og til slutt: Stekt fisk. Det handler mest om å få til kunsten å steke fisk. Og det kan du lese om her om du er usikker.

Psst: Sett en brøddeig, så blir det fest i morgen!

Fredag: Frittata

Dette er hommage til de fredagene jeg vokste opp med. Da var det alltid rundstykker fra bakeren og pålegg. Ingen lagde middag på fredag. Fredag var fridag. Det kunne imidlertid hende at det vanket litt eggerøre eller en omelett. En frittata er omelettens tykke fetter. Og det er den som gjør fredagen fin denne uka. Sammen med brødet da.

Lørdag: Svineschnitzel

Vil du se hvordan lages, så figurerer undertegnede i denne småpedagogiske videoen. Det morsomste er å panere den med cornflakes. Du har aldri spist en sprøere snitzel. Lover.

Søndag: Ovnsstekt kylling

Vi avslutter på verdig vis med å steke en hel kylling i ovnen. La oss ikke gjøre det vanskelig for oss: Legg noen halve poteter i den ildfaste formen og noen grønnsaker. Alt i ett - jobben er gjort.

Ha en velsmakende uke.

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

200 g Aspargesbønner

5 stk Soltørkede tomater

400 g Kjøttdeig

1 stk Mozzarella

3 skiver Brød

Salt og pepper

Olivenolje

Parmesan

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 stk Egg

2 stk Peppermakrell

1 bokser Artisjokkhjerte

2 ss Kapers

1 dl Olivenolje

1 ss Dijonsennep

2 ss Sitronsaft

1 fedd Hvitløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning