Ukemeny

Ukemeny med god, men sunn mat

Jo da, det går fint å gjøre begge deler.

Publisert Oppdatert

En ny matuke er i gang! Her er ukens forslag til hva som skal på bordet:

Mandag: Pasta med kjøttboller

En pastarett som er skapt for hverdagene? Vel, det er denne her. Kjøttbollene lages av kjøttdeig, mozzarella og brød. Brød må til for at de skal bli saftige - du tror det ikke før du har smakt det. Det gjorde ikke jeg heller.

Kjøttbollene stekes og serveres med pasta, soltørkede tomater og bønner. Du kan også strø litt parmesan over.

Tirsdag: Torsk med dill

Ingenting er som torsk når den flaker seg i stekepanna. Og i denne fine, lille oppskriften får torsken følge med poteter, mandler, squash, dill og faktisk litt appelsin. Det er en oppskrift du blir glad i.

Onsdag: Sunn pasta med grønnkål

Grønnkål burde opplagt vært en del av oppdragelsen. Det er det ikke, så da får vi ta grep. Dette en introduksjonsrett i så måte. Vi blander grønnkål med pasta sånn at det ikke alt skal være nytt og rart. Finn fram noen gulrøtter og reddiker også, så kommer du raskt i mål med et sunt og godt hverdagsmåltid hvor du kanskje hilser på en ny (og viktig) grønnsak for første gang.

Torsdag: Stekt fisk med asparges

Mer fisk! I denne oppskriften står det torsk i ingredienslista. Men, det kunne like gjerne være isgalt, uer, sei eller rødspettefileter. Hovedsaken er å steke den riktig, og så serverer du den med asparges, reddiker og cashewnøtter. Du runder elegant av når du serverer med brunet smør og har over - en sikker vinner.

Fredag: Thaisuppe

Endelig fredag! Og du skal kose deg med lun og karrikrydret kyllingsuppe med de fine smakene fra Thailand. Det er for øvrig en god anledning til å engasjere hele familien til å hakke grønnsakene som skal i gryta. Med mindre du heller vil ta deg et glass riesling (eller øl) og kose deg alene da. (Skinner det igjennom hva jeg synes er best?).

Lørdag: Bakt flyndre

På formiddagen skal jeg lage med en varmende løksuppe. Det er i perioder fast inventar, særlig når det er snø på bakken.

Jeg liker å bake fisk. Og denne helgen ser jeg for meg å kjøpe en flatfisk - flyndrene synes jeg nemlig er de beste. Og får jeg tak i en piggvar er det bra. En slettvar er også fint. Men, dersom en rødspette er det som tilbys i fiskedisken har jeg ikke noe problem med å ta med en sånn hjem.

Den bakes på litt sitroner og timian. Flyndra serverer jeg kanskje med noen safrangulrøtter, løkringer og hollandaise.

Søndag: Langkokt svin i øl

Den siste dagen i uken skal jeg bruke på å koke svin i øl. Det tar lang tid, men det er det nesten ikke arbeid involvert. Dette gjør du: Ha kjøtt (med eller uten bein - med bein gir mer smak), løk, sopp, laurbærblad, hvitløk, sukker, nellikspiker i en kjele eller ildfast form med lokk. Hell i øl og la det koke opp før du setter det i ovnen. Har du to timer er det bra. Har du fire er det bedre.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

200 g Aspargesbønner

5 stk Soltørkede tomater

400 g Kjøttdeig

1 stk Mozzarella

3 skiver Brød

Salt og pepper

Olivenolje

Parmesan

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 potte Dill

1 stk Squash

2 stk Sjalottløk

4 stk Poteter

2 ss Mandler

1 stk Appelsin

2 stk Sitronbåter

Smør til steking

4 stk Torskefilet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning