Ukemeny

Ukemeny med blomkålsuppe, kul pizza og saltimbocca

Variert mat gir gladest mennesker.

Publisert Oppdatert

Endelig mandag!

Mye god mat ligger og venter på å bli laget av deg denne uken. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Pasta med laks

Uka begynner lettvint. Og det er laks og pasta på menyen. Dette er den lille, geniale retten hvor du har i erter med pastaen de siste minuttene og steker laksen med litt sjalottløk. Og serverer med masse, frisk dill. God start på uka!

Tirsdag: Saltimbocca

Saltimbocca er altså et salvieblad og litt spekeskinke som rulles sammen med, for eksempel, kylling. Ha den gjerne på pasta, men du kan også servere den på kokte linser.

Onsdag: Blomkålsuppe

Det er kanskje siste gang blomkålsuppe kommer på ukemenyen denne høsten. Nå har den jammen gjort jobben sin for en stund - og vi gleder oss allerede til neste gang. Denne toppes med sprø krutonger, bacon og frisk gressløk.

Torsdag: spinat- og olivenpai

Spinaten får godt selskap av oliven i denne knasende, god paien. Dersom det, mot formodning, blir noe til overs kan du ha det i matpakka.

Fredag: Italiensk pizza

Pizzaen er å finne i de tusen hjem på fredager. Men, ikke alle er like gode som denne. Prøv også, for moro skyld, å lage en pizzadressing til.

Lørdag: Lang lørdag med mye, god mat

Til lunsj denne lørdagen skal jeg lage meg noen gode pandorato. Mellom to loffskiver legger jeg mozzarella og skinke. Så dypper jeg dette i eggeblandigen før jeg steker det gyllent og lekkert. Dette danner opptakten til måltidet denne lørdagen.

Hovedrollen denne lørdagen spilles derimot av den mektige ovnsbakte kyllingen. Buken fylles med sitron, estragon og hvitløk. Og ellers smøres den inn med smør og sitronsaft før den settes inn i ovnen.

Og sannelig, til den tror jeg det blir en super bearnaisesaus. Og fondantpoteter.

Og så avslutter jeg måltidet med en herlig tiramisu.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med en god fiskegrateng du ikke kan bli lei av. Den lages med sopp i bunnen og så er det en tredjedel med røkt fisk som gir den det løftet denne klassikeren trenger.

Med det ønsker jeg en riktig god matuke!

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Laksefilet

100 g Erter

Dill, frisk

1 stk Sjalottløk

Sitron

Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning