Ukemeny

Ukemeny med enkel januarmat

Her er maten som er best akkurat nå.

Publisert Oppdatert

Hver mandag kommer det en ny ukemeny fra Klikk.no. Vi har samlet alle sammen her - så du kan se om du finner en yndlingsmeny om du vil.

Denne uken byr vi på alt fra sitronpasta til marokkansk fiskegryte og elgkarbonader. Her er den:

Mandag: Sitronpasta med pinjekjerner

Vi begynner som vanlig uka med en meget lettvint og kjapp middag. Pisk sammen egg, sitron og ristede pinjekjerner. Bland denne med kokvarm (avsilt) pasta og server den med skav av parmesan og kanskje litt frisk, klippet timian. (Dette er samme teknikken som man benytter til å lage klassisk pasta carbonara).

Tirsdag: Stekt fisk med asparges og reddiker

En skikkelig sunn og frisk rett som mange setter pris på i januar. Her får fisken nemlig hyggelig selskap av stekte reddiker, asparges og noen cashewnøtter bidrar med litt krønsj.

Det er slett ikke vanskelig å steke fisken riktig.

Onsdag: Pastinakk- og persillerotsuppe

Vi holder oss absolutt til det enkle denne uken. Og denne onsdagen skal vi kose oss med en skikkelig vintersuppe av pastinakk og persillerot. Om du ikke finner begge deler holder det med å bruke en - du kan også bruke bytte ut både pastinakk og persillerot med sellerirot.

Torsdag: Marokkansk fiskerett

Denne fiskesuppen kommer fra Marokko. Eller deromkring. Saken er at fiskesuppen henter inspirasjon herfra uten å gjøre krav på å kalles autentisk. Vi har en video som demonstrerer hvordan den lages (fra BBC):

</p> <h4>Fredag: Chili con carne</h4> <p>En skikkelig gryte med chili con carne gir smil på alles lepper. Du bestemmer selv hvor heit du vil ha den. Jo mer chili, jo sterkere blir den.</p> <h4>Lørdag: Kyllinglår med honning og rosmarin</h4> <p>Når du gnir kyllinglårene inn med honning og rosmarin løfter du dem ut av kjedelighetens rike og over i æresdivisjonen. Begynn med å legge sitronskiver i bunnen av en ildfast form og spre noen rosmarinkvister på toppen før du har i kyllinglårene og pensler med marinaden.</p> <p>Du kan også ha marinaden i en plastpose, ha i kyllinglårene og klemme det sammen i posen om du synes det er enklere.</p> <p>Legg gjerne noen grønnsaker i formen også (selv om det ikke står det i oppskriften). Servér dem gjerne <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article507395.ece">med hjemmelaget potetmos</a>.</p> <h4>Søndag: E<strong>lgkarbonader</strong> </h4> <p>Vi avslutter denne uken med noen saftige og mettende elgkarbonader. De serveres på tradisjonelt vis med erter og brun saus.</p> <p>Ha en velsmakende uke!</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article534005.ece">Kule oppskrifter med kjøttdeig</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article537342.ece">Billige hverdagsmiddager</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article878199.ece">Bare de flinke klarer denne quizen</a> </p> </div>

Erik Hannemann

Sitronpasta med pinjekjerner

Så enkelt er det å lage pasta med mye, god smak.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Pasta

3 stk Egg

100 g Parmesan

1 stk Sitron

75 g Pinjekjerner

Timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning