Ukemeny

Ukemeny du kan kose deg med

Middagen som gjør uka hyggelig.

Publisert Oppdatert

Hver uke kommer en ny ukemeny!

Du kan se alle ukemenyene her. Er det lenge igjen til lønning, så sjekk også vår billigste ukemeny her.

Mandag: Potetsuppe

Denne fine, enkle suppen er starten på en god uke. Kokte poteter moses og forvandles til en kul rett når vi sper på med litt kyllingkraft og parmesan.

Tirsdag: Couscous med spekeskinke

Det er raskere enn pasta, halvparten av tiden, og enklere å sette god smak på. Hemmeligheten til mange av mine vellykkede matuker heter couscous. Couscous fås kjøpt i de fleste matbutikker og lages ved å koke opp vann og så la det trekke. Omtrent tre minutter senere er maten klar.

De enkleste jeg gjør er å hakke grønnsaker (sukkererter, tomater, paprika, agurk) og blande couscousen med olivenolje (eller smør) og urter, typisk persille, estragon, koriander eller mynte. (Den oppskriften jeg bruker som utgangspunkt finner du her).

Denne varianten skiller seg ut med at den er jazzet opp med litt spekeskinke. Det gjør couscousen ny og kul.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Av mange hverdagshelter er pasta med kjøttboller en av dem vi oftest kommer tilbake til. Har du lyst til å lære den svært enkle (og like imponerende) kunsten å lage pasta selv, så sjekk denne videoen.

Jeg har oppdaget to ting med å lage pasta selv: 1) det er mye lettere enn du tror og 2) folk blir mektig imponert. Og det tar slett ikke lang tid heller.

Torsdag: Makrell med epletzatziki

Kanskje spiser vi i disse dager sesongens siste makrell. Det er vemodig, men sant. Om du serverer den med en epletzatziki, får du kanskje feriefølelsen til å blaffe litt opp i deg. La oss håpe det.

Fredag: Kjøttgryte med chorizo

Ukens sikringskost kommer fredagen. Det er en klassisk kjøttgryte hvor chorizoen spiller rollen som krydder. Og det er som regel vellykket.

Tips: Dersom det blir noe til overs, kan du lage lunsj dagen etter ved å gjøre følgende: Pisk egg og melk, sikt i litt mel og ha resten av gryta i eggeblandingen. Så heller du dette i muffinsformer og steker dem på 180 grader i en halvtimes tid. Servér med salat!

Lørdag: Ovnsbakt kylling med grillede auberginer

En av mine nyoppdagelser, Simon Hopkinson (jeg hører noen sier "velkommen etter" her...) står for hovedretten, nemlig ovnsbakt kylling. Og sannelig, han står for tilbehøret også.

Hans oppskrift på grillede (eller stekte) auberginer er super. Hemmeligheten ligger i dressingen som lages av hvitløk som kokes, jepp, to ganger før den blandes med sennep, olje og sitron. Her er auberginoppskriften.

Søndag: Bakt laks eller ørret

Vi avslutter på klassisk manér med bakt laks, eller ørret. Oppskriften fungerer utmerket til begge deler. Ideen med denne retten er å lage en kul saus med appelsinsmaker samtidig som at laksen bakes i ovnen.

Forsøk for eksempel å servére denne med potetpannekake.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Poteter

0.5 stk Purre

20 g Parmesan

2 ss Kyllingkraft

1 stk Pølse

Salt og nykvernet pepper

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Couscous med spekeskinke

Couscous som ikke verden har sett maken til.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 dl Couscous

3 dl Vann

2 ss Kyllingbuljong

8 skiver Spekeskinke

50 g Smør

1 stk Rød paprika

1 stk Gul paprika

0.5 stk Agurk

1 fedd Hvitløk

1 stk Løk

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning