Ukemeny

Ukemenyen som gjør deg glad

En ny ukemeny gleder alle hjerter.

Publisert Oppdatert

Denne ukens ukemeny føyer seg inn i rekken av ukemenyer med deilig, hjemmelaget mat som gjør livet bedre. Vi kan by på thaisuppe, hjemmebakst, nydelig kylling og mye annet godt. Men denne menyen blir uka litt bedre.

Mandag

Vi starter opp friskt denne uka med en herlig, italiensk kyllingrett. Det er tomat, spinat og mozzarella som gir retten de italienske fargene. Dette er fremgangsmåten: Ha spinat i en varm panne til den faller sammen og legg den i en ildfast form. Legg på tomatsaus, stekte kyllingbryst og mozzarella og sett den i ovnen. Ferdig! Du kan servere den med pasta - som bør kokes slik.

Tirsdag

Denne thaisuppa med kokosmelk og lime er en temmelig enkel variant som alle får til. I oppskriften står det sei, men du kan bruke den fisken du liker best.

Onsdag

Om du følger denne oppskriften lærer du det fine trikset som gir gyllen stekeskorpe. Det er ikke noe pasta, poteter eller ris her, men servér den gjerne med noe tilbehør - eller en enkel salat.

Torsdag

Tro det eller ei, men det blir fiskepinner på torsdag. Det er nemlig en super oppfinnelse, så lenge, selvsagt, de lages av deg og ikke noen andre. Det er slett ikke vanskelig: Dypp fiskebiter i mel, pisket egg og så i griljermel. Voila!

Lager du en god remulade eller en knallgrønn ertepuré blir alle glade. De kan serveres med en enkel potetmos eller du kan lage noen kule fondantpoteter.

Fredag

Denne fredagen er det duket for ovnsstekt kylling som jeg skal servere med tabbouleh. Den er verken oppfinnsom eller spenstig på noe vis, bare helt, helt perfekt.

Lørdag:

På lørdag gleder jeg meg til å fylle huset med dufter fra nybakte herligheter. Jeg tror kanskje det blir en klassisk fletteloff, men om jeg husker det på fredagen blir det verdens beste brød (hvor den hever over natten).

Jeg skal ha masse godt pålegg, og helt garantert denne peppermakrellvarianten.

I tillegg skal jeg servere de himmelske hjerteskjellene (som kan byttes med blåskjell). Og jeg for meg denne dagen med hvitvin i glasset og jeg som dypper mitt hjemmebakte brød i den nydelige sausen. Jøss! Som jeg gleder meg til lørdag, allerede!

Søndag

På søndagen skal jeg bare ha en herlig gulasjsuppe sydende på komfyren.

Dessert? Klabert! Det blir en herlig sjokoladesufflé. Oppskriften finner du nedenfor.

Ha er herlig uke!

 

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt du lurer på om mat!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

250 g Spinat

3 dl Tomatsaus

4 stk Kyllingbryst

1 stk Mozzarella

Olje/smør til steking

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Thaikokossuppe med fisk og salat

En frisk, god og varmende thaisuppe. Den tar ca. 45 minutter å lage, men vanskelig er den ikke. Lag eventuelt en stor porsjon og frys ned litt til senere bruk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Paprika, rød

1 stk Agurk

2 ts Ingefær, frisk, bit, (ca. 10 g)

1 stk Sitrongress

Sitronsaft

1 stk Lime

1 stk Lime, saften

5 dl Kokosmelk

4 dl Grønnsaksbuljong

300 g Seifilet

1 stk Papaya

1 pk Sukkererter

1 stk Chili, rød

Thaibasilikum

0.5 ts Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning