Ukemeny

Ukemeny med digg og luksus

Skogens konge møter havets hersker denne uken.

Publisert Oppdatert

En ny matuke byr på mye godt. Denne uka er vi innom giganter på matfatet, som kveite på tirsdag og elg på søndag. Og menyen strekker seg fra digg til luksus - alt på en uke.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Gul middag

Det er to gule innslag denne uka. Den første er en frittata. Ikke mye skiller en omelett fra en frittata (kan oppsummeres i seks punkter) for et utrenet øye. Men, for en feinschmecker som deg er ikke vanskelig.

Tirsdag: Kveite med beter

Vi flesker til med en mager sak denne tirsdagen. Kveite er kongelig føde med sitt delikate, hvit kjøtt. Du kan se hvordan den lages i denne videoen her (retten begynner på 3.45) - såre enkelt.

Onsdag: Suppe fra Det fjerne østen

Sann historie: Denne suppa ble laget i Egmonts kantine i Nydalen for to uker siden. Kokken begynte å bli oppgitt da han måtte lage batch nummer tre. Det er nemlig ikke "vanlig kost".

Den blir bedre om du får tak i limeblader, men det er ikke strengt nødvendig.

Torsdag: Torsk i panna

Det finnes faktisk en video av denne saken også (som vi lagde for noen år siden). Hele ideen er at man lager middag til fire personer i en stekepanna, med tre grønnsaker og fisk. Det er jo slett ikke verst.

De tre grønnsakene er rødløk, poteter og fennikel.

Fredag: Knasende middagsmat

Det skal være litt digg med fredag. Og denne fredagen serverer vi ingen ringere enn nachos - med rømme og smeltet ost. Hele balletten er ikke vrien å få til.

Tips: Vil du lage nachos selv, kan du ta (f.eks) speltlomper, skjære opp, pensle med olje og bake på rist i ovnen på 120 grader til de blir sprø.

Lørdag: Komplisert luksusmat

Det er ikke lett å se for seg mer komplisert indrefilet enn Beef Wellington. Den stammer opplagt fra restaurantkjøkkenet hvor slike retter er enklere å gjøre ferdig, en slags masseproduksjon på miniskala.

Ideen er å rulle indrefileten inn i en blanding av sopp og skinke - og så til slutt et lag med butterdeig. Det er nydelig mat (sjekk her for bilder av framgangsmåten).

Søndag: Karbonader fra skogen

Om lørdagen var vrien er søndagen grei. Her er det elgkarbonader som gjør avslutningen på uka til en fest. Servér dem med soppsaus, erter og tyttebærsyltetøy.

Ha en velsmakende uke!

Erik Hannemann

Frittata

Frittata er omelettens storebror. Du må piske eggene luftige og så steker du den på begge sider.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Egg

1 stk Løk

4 ss Persille

2 stk Peppermakrell

2 stk Potet, kokt

Salt og nykvernet pepper

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Kveite med gulbeter

Gulbeter er rødbetenes gule bror. Litt søtere, mye gulere.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Gulbet

800 g Kveite

8 stk Vårløk

2 dl Hvitvin

2 ss Smør

75 g Valnøtter

Dill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen