Ukemeny

Sju gode oppskrifter til høsten

Ukas meny er perfekt for mørke høstkvelder.

SØNDAGSMIDDAG: Prøv denne innbakte laksen på søndag. Godt for hele familien.
SØNDAGSMIDDAG: Prøv denne innbakte laksen på søndag. Godt for hele familien. Foto: Foto: Marit Westlie
Sist oppdatert

Med mørke høstkvelder får jeg et ekstra stort behov for å kose meg med god mat inne, like mye midt i uka som i helga. Og med smarte middagsvalg kan du enkelt og greit lage god middag hver eneste dag. Selv når tiden er knapp.

Alle oppskriftene er til 4 personer

Mandag: Kjapp hverdagspasta

Noen ganger frister det overhode ikke å reise i butikken for å handle inn til middag. Da gjelder det å ha et så bra tørrvarelager at hverdagsdelikatesser kan oppstå. I tillegg til å være kjapp, gir denne retten deg et godt tilsig av vitamin A og C og gode antioksidanter.

Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!

Tirsdag: Lammekoteletter med paprikasaus og squash

Små, tykke og saftige lammekoteletter er fantastisk godt. Det er norske råvarer på sitt aller, aller beste! Lammekotelettene skal helst serveres rosa i midten. Da får du det absolutt beste resultatet.

Onsdag: Steinbit- og nudelsuppe

Det er litt asiatisk vri over denne fiskesuppa. Klar kraft og gode smaker. Her bruker jeg steinbitfileter, men det kan du variere ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken.

Torsdag: Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Den aller beste og saftigste kyllingen får du når skinnet fremdeles er på kyllingfiletene, så bruk gjerne det! Og, for å få den saftigst mulig, må du passe på at du ikke steker den for lenge. Prøv derfor å ha så jevnt store stykker som mulig, slik at steketiden blir noenlunde lik.

Fredag: Potet- og purresuppe

Du trenger ikke være blakk for å lage denne suppa, til det er den alt for god, men skulle du først være det, er dette middagen for deg! Det er mulig du da må droppe baconstrøet på toppen.

Denne suppa er full av gode, varmende smaker.

Lørdag: Melkekokt svinenakke med brokkoli

Høres litt merkelig ut, sier du? Koke svinekjøttet i en liter melk i flere timer? Pussig eller ikke: det funker skikkelig bra! For når svinenakken får ligget og godgjort seg i melka i noen timer, får du et kjøtt som er så mørt at det nærmest ramler fra hverandre og smelter på tunga.

Jeg koker kjøttet i stekeovnen, så slipper jeg å engste meg for overkoking og brunbrente kjelebunner.

Søndag: Laksefileter innbakt i filoark

Lyst på en liten overraskelsespakke til middag? Her pakker jeg gode laksestykker inn i smørpenslede filoark og baker i stekeovnen. Prøv selv! Jeg garanterer du blir fornøyd!

Filoark finner du i frysedisken i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Det kan stå både filodeig, strudel leaf, fillo og phyllo på esken.

Oppskriftene er levert av Marit Westlie, som skriver bloggen Fru Timian.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.

Les også:

Suppa som redder hele nabolaget

Kjøttdeigen som smaker best

Handle for 500 kroner - få sju gode oppskrifter

Søk her i over 4000 oppskrifter

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også