Billig mat trenger ikke være kjedelig. Følger du disse oppskriftene blir det en bra uke for hele familien uten at det koster skjorta.

Tips til å drøye budsjettet:

* Handler du mat hver dag? Det er ikke økonomisk. Planlegg handleturen og gjør én storhandel i stedet for mange små.

* Har du plass i fryseren kan du jo alltids fryse ned mat som kommer i større og størrelsesmessig billigere pakninger. Du sparer i tillegg masse tid, som ville brukt på å småhandle flere ganger i uken.

* Nå bugner det av grønnsaker, frukt og bær i hager og i butikker, det er derfor lurt fryse det ned, eller saft og sylte litt slik at det bare er å ta opp når du trenger det. Det vil du tjene godt på gjennom høsten.

* Basisvarer som hvetemel, sukker, salt, pepper, krydder, buljong, olje og smør er noe som holder seg lenge i skapet. Så handle det inn og oppbevar det tørt og gjerne kjølig.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Mandag:

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 ss smør

8 dl makaroni

1 stk Fedd med hvitløk

1 ts salt

0,5 ts pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1,5 ss hvetemel

5 dl melk

salt og pepper

1 stk purre

1 ss oregano

100 g revet hvitost

1 kvist tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Kim Holthe

Klassisk Løksuppe

Klassisk fransk løksuppe har få – men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste og rimeligste retten du kan servere din familie eller dine gjester!

Til 4 porsjoner:

5 stk løk

5 stk hvitløk

2 ss rapsolje

1 l grønnsaksbuljong

1 stilk timian

1 ts sukker

4 skiver brød, daggammelt

2 dl ost, revet

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Kim Holthe

Blomkål med ostesaus og bacon

Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av! Det smaker ypperlig til middag, og baconet kan byttes ut med reker, om du ønsker det.

Til 4 porsjoner:

1 stk blomkål

4 skiver bacon i skiver

Hvit saus

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

0,5 ts salt

0,5 ts hvit pepper, malt

2 dl hvitostrevet

tomater

Tilsett gjerne

2 ss kruspersille

2 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Kim Holthe

Laks i potetform

Enkelt og utrolig smaksrikt og ikke minst veldig sunt. Du kan være sikker på at denne går ned på høykant av både store og små.

Til 4 porsjoner:

500 g laksefilet

1 ts salt

1 stk purre

2 stk gulrøtter

1 stk løk, rød

6 stk poteter

1 stk hvitløk

3 dl fløte

dill

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Kim Holthe

Fylte pannekaker

I stedet for å kjøpe tacolefser kan du lage pannekaker og fylle dem med kjøttdeig og det du har lyst på av grønnsaker.

Til 4 porsjoner:

2 stk egg

2 dl hvetemel

0,5 ts salt

3,5 dl melk

Fyll

400 g kjøttdeig

1 ss smør

1 pk tacokrydder

1 stk løk, rød

1 stk paprika, rød

1 pk ruccola

8 ss rømme

salsa

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Kim Holthe

Pizza med kjøttdeig og rucola

Pizzaen kan dateres så langt tilbake som til romernes tid. Selve navnet stammer fra det latinske ordet "picea", som beskriver sotingen av skorpen når pizzaen stekes over åpen varme – for det gjorde man i begynnelsen. Lag porsjonspizzaer. Slik at alle kan bestemme hva de vil ha som fyll.

Til 4 porsjoner:

3 dl Lunket vann

1 pk gjær

2 ss olje

0,5 ts salt

7 dl hvetemel

Fyll

400 g kjøttdeig

2 ss olje

1 stk løk hakket

2 stk Fedd med hvitløk

1 bokser hakkede tomater

1 dl vann

1 klype sukker

salt

1 ss basilikum

8 stk Små tomater

ruccola

5 dl revet hvitost

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Kim Holthe

Het gryte

Suppe kan være uhyre raskt å tilberede. Har du et kvarter til rådighet, kan du lage deg en varmende, mettende og velsmakende suppe til en slunken lommebok.

Til 4 porsjoner:

600 g fårikålkjøttuten bein

0,5 stk chili

1,5 ts karri

1,5 l vann

3 stk grønnsaksbuljong

2 ts hvitløk, hakket

1 stk purre

2 stk gulrøtter

3 skiver sellerirot

1 ts ingefær

0,5 ts salt

koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!