Test av taco

Her er den beste tacoen

Vi har testet åtte forskjellige typer taco.

Test: Vi har testet taco
Test: Vi har testet taco Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert
TESTERNE: Restaurantkokkene Jan Ivar Nykvist fra Gourmetkokkene og Joakim Bakken fra United Bakeries har testet taco for oss. Foto: Øivind Lie
TESTERNE: Restaurantkokkene Jan Ivar Nykvist fra Gourmetkokkene og Joakim Bakken fra United Bakeries har testet taco for oss. Foto: Øivind Lie Foto: Foto: Øivind Lie

Det er ikke lenge siden vi gjorde tidenes største test av frossenpizza. Nå har vi testet norges nasjonalrett nummer to: Taco. Vi har vært rundt i alle de store dagligvarekjedene og samlet inn. Vi har primært tatt med oss de ferdige settene, der det ikke fantes sett har vi kjøpt skjell, krydder og saus hver for seg. Det ble forøvrig mye dyrere en å kjøpe sett.

Et godt alternativ kan være å prøve en hjemmelaget tacosaus og krydderblanding. Det vil garantert fredagstacoen til nye høyder.

Belgia er tacolandet

Mange av kjedenes egne merker er produsert i Belgia, og om de er produsert på samme fabrikk blir vi ikke overasket. Særlig skjellene smakte veldig likt.

Slik skal det smake

Krydderblandingen skal være mer enn salt og paprika. Den skal gi kjøttet en skikkelig tacosmak, med en fin balanse mellom de typiske kryddertypene.

Sausen skal være en salsa, ikke en tynn tomatsaus. Fin farge og gode biter med tyggemotstand. Den skal også være passe tykk slik at den blir liggende i tacoskjellet og ikke i fanget.

Skjellene skal smake mais, og være sprø og tynne.

Testen av taco ble gjennomført slik

Testpanelet har bestått av Jan Ivar Nykvist og Joakim Bakken. Nykvist driver Gourmetkokkene og er butikksjef i Bondens butikk i Mathallen. Bakken er konsulent hos United Bakeries. Begge er restaurantkokker, har erfaring fra dagligvarehandelen og er tidligere vinnere i NM i grilling.

Tacoen er testet blindt.

Poeng

Alle produktene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.

Les også:

Lag din egen Taco

Dette er god vin til taco

Slik lager du quesadilla

Her finner du alt om taco

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning