Test av håndmiksere

Vi har testet 11 håndmiksere

Se hvilken som gjør jobben best.

TEST: Vi har testet håndmiksere i alle prisklasser, fra 129 til 1099 kroner.
TEST: Vi har testet håndmiksere i alle prisklasser, fra 129 til 1099 kroner. Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Håndmiksere er det du skal bruke enten du skal piske eggehviter eller lage krem til verdens beste bløtkake. Grunnen er at du har mye bedre kontroll på vispingen, og at du kan tilte bollen slik at vispingen går mye fortere.

Utvalg

Vi har ikke tatt med de typene du setter i stativ. Kun de håndholdte, og vi har tatt med miksere i alle prisklasser, fra 129 til 1099.

Vi skule gjerne hatt med en mikser fra Electrolux , men de rakk ikke å sende produktene tidsnok til testen.

Mer enn visping

En slik mikser kan brukes til mer enn å lage krem. Den kan brukes til det meste som skal blandes, og vi ble særlig imponert over hvordan nesten alle klarte å elte brøddeig. Loff riktignok, og ikke en stor deig. Men skal du lage et par brød, eller en pizzadeig, er dette suveren redskap for deg som har angst for plasstyver. Disse maskinene tar liten plass i skapet og gir deg minimalt med oppvask etterpå.

Kriterier

Vi har vurdert kapasitet på visping, hvor godt den blander og elter deiger. Vi har også sett på brukervennlighet og byggekvalitet.

Testen

Først lot vi alle maskinene vispe eggedosis, deretter røre en lett deig og til slutt elte en brøddeig. På eggedosisen tok vi tiden, pluss at vi vurderte konsistensen. Den skal være jevn med fine små bobler. På den lette og tunge deigen brukte vi eltekroker. Her sjekket vi at maskinen hadde nok krefter, hvor godt den eltet og hvor god kontroll vi hadde på maskinen.

Vi har også sett på brukervennligheten. Da snakker vi om hastigheter, plassering av knapper og brytere, balanse og kontroll. Dernest kabellengde og hvor lett mikseren er å rengjøre.

Resultatet

Det er ikke en 100 prosent sammenheng mellom pris og kvalitet. Selv om de dyre gjør det best. Bodum Bistro koster 399, og den fikk en firer. Det er bra. Mikseren fra Philips koster 299, og vi gav den en sterk treer. Likevel troner Kenwood og Kitchen Aid på toppen. To skikkelige kvalitetsmiksere til rundt tusenlappen. De er både brukervennlige og vi snakker skikkelig byggekvalitet.

Panelet

Testen er utført av Anneari Erlbeck. Hun er konditor og har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst. Hun fikk også 2. plass i kokke-OL i Erfurt med det norske kokkelandslaget. Annemari jobber som konditor på Fabel som ligger i litteraturhuset i Fredrikstad.

Les også

Test av ismaskiner

Her har vi samlet de beste kakeoppskriftene

Slik visper du smør og sukker hvitt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning