Hvordan lage bløtkake

Hvordan lage bløtkake

Bløtekake lager du enkelt med denne oppskriften. Sukkerbrød er basisbunnen for en rekke kaker, her viser vi hvordan du lager en bløtkake med friske bær.

Publisert Oppdatert

Vi viser deg hvordan du lager bløtekake i denne videoen. Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Dette trenger du når du skal lage bløtkake:

  • 5 egg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • litt smør eller formfett til smøring av forma
  • 1 ss semulegryn eller siktet hvetemel til forma
  • ca. 1 dl appelsinjus eller melk til dynking
  • 5 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 4-5 dl bringebær og jordbær eller annen bær

1. Klargjøring av rundforma for sukkerbunnen i bløtkaken

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg et bakepapir over bunnen til rundformen før du fester kanten rundt. Smør innsiden av kantene med smeltet smør eller bruk formfett. Ha i semulegryna eller hvetemelet og rist slik at det fordeles godt oppover kantene.

2. Lag eggedosis til bløtkaken

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Det vil si at du må piske i ca. 5 minutter. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle.

3. Sikt melet inn i eggedosisen

Når eggedosisen er ferdig, heller du melblandingen over i en sikt og sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å røre melet forsiktig inn i eggedosisen. Du skal prøve å bevare mest mulig av den luften som er pisket inn, så du må derfor bruke store bevegelser når du rører inn melet. Når røra er godt blandet, heller du den i rundforma. Bruk slikkepotten til å lage en jevn overflate.

4. Stek sukkerbrødet til bløtkake

Sett forma på en bakerist på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 170 grader. Når det har gått 30 minutter, tar du en strikkepinne eller en kakepinne og stikker forsiktig ned i kaka. Ta ut pinnen igjen med en gang. Dersom den er helt tørr, er kaka ferdig. Hvis det henger med litt våt røre, må du steke kaka litt lenger. Gjenta igjen etter noen minutter.

5. Avkjøl sukkerbrødet på en rist

Legg et bakepapir på en rist. Så hvelver du det stekte sukkerbrødet oppå bakepapiret og lar det stå sånn til kaka er avkjølt. Ta forsiktig av forma. Sukkerbrød tåler godt å bli fryst. La det tine igjen i romtemperatur før du pynter det.

6. Del sukkerbrødet til bløtkaka i tre

Bruk en brødkniv til å dele kaka i tre. Prøv å få delene cirka like høye. Legg den nederste delen på kakefatet. Riv av litt matpapir og legg det inn under kantene av kaka rundt hele.

7. Dynk sukkerbrødet

Bruk en skje til å dynke sukkerbrødet med jusen eller. Bruk miksmaster og pisk fløten til du får en luftig krem. Pass på at du ikke pisker for lenge. Kremen er ferdig når den får fine topper. Bland ca. 1/3 av kremen med vaniljekremen og fordel halvparten over sukkerbrødbunnen. Fordel bær over. Legg på den midterste delen av sukkerbrødet, og gjenta prosessen.

8. Pynt bløtkaka

Fordel resten av kremen oppå kaka. Pynt med bær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning