Sprøtt bacon

Slik blir baconet sprøtt

Dette er måten å steke baconet sprøtt på.

Carbonara
Carbonara Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

- Det baconet her er jeg veldig fornøyd med, sa kompisen min da han stolt serverte erkeklassikeren egg- og bacon til frokost. I frykt for å ødelegge den nyvunne baconselvtillitten, turde jeg ikke å si noe. Baconet var sprøtt ja, men også forferdelig svidd. Jeg så at hun som ofte blir utsatt for mitt perfekte bacon så vidt klarte å holde seg. Men det var bare takket være god oppdragelse og velutbygde, sosiale antenner.

Baconet var forferdelig. Svidd og svart.

Les også: Slik lager du perfekt lammestek

Les også: Slik lager du scones

Ingen kunst

Det er ingen kunst å lage perfekt bacon. Men, av en eller annen grunn har baconet blitt mannfolkas domene. Og mannfolk gjør på mannfolks vis: Full guffe på plata! Og så steker man bacon med en det-får-gå-som-det-går-holdning. Resultatet er mer enn ofte bacon som er svidd til det uigjenkjennelige.

Så, hvordan gjør man det?

Det er ingen kunst, men du må ta tiden til hjelp. Jepp, det er kanskje kjedelig, men skal du ha sprøtt bacon som ikke er svidd er det eneste vei til salighet. Dersom det er frokost jeg lager begynner jeg med bacon og lar det steke mens jeg steller i stand resten. Jeg har ikke hørt noen klage på at de våkner til nystekt, sprøtt bacon.

Del saken med andre!

Slik gjør du det

Men, det er to ting å huske på: Lav varme og ca 40 minutter. Jeg pleier å ta baconet som det er fra pakka (altså halveis stablet på hverandre) og legge det rett i panna. Så lar jeg baconet steke 20 minutter før jeg snur det. Og når du steker noe i 20 minutter på hver side skjønner du sikkert at det virkelig er lav varme jeg snakker om.

Lykke til!

Her finner du 5 .000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning