OPPSKRIFTER PÅ TURMAT:
Spis godt i det fri
Pakk noe godt i sekken og kom dere ut i skogen eller på fjellet, tenn et bål og nyt gleden over å være ute sammen.
Turmat må tilfredsstille noen enkle krav: Det må gå an å frakte den i sekken uten at den er forvandlet til det ugjenkjennelige når du pakker den opp igjen. Den må enten kunne spises kald, holdes varm på termos (mattermos er en gnistrende oppfinnelse), eller den må kunne varmes på primus eller over bålet. Kan den i tillegg spises med et minimum av servise - sekken full av skitten oppvask er ikke noe moro - så er det et helt klart fortrinn.
Nedenfor finner du noen deilige oppskrifter på mat som er god å ha med i sekken. Om du tar ungene med på tur, bør du nok droppe cognacen i Trond Mois kakaooppskrift.
Muffins med eple, ingefær, kanel og kardemomme
LES OGSÅ:
Ti ting å gjøre i vinterferien
Denne saken ble første gang publisert 14/02 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.