Søndagsmiddag

Sats på søndag med sopp

Fersk sopp sørger for søndagsmiddagen.

RISOTTO: Det er sesong for sopp - og soppen passer perfekt med risotto.
RISOTTO: Det er sesong for sopp - og soppen passer perfekt med risotto. Foto: Foto: Linnea press
Sist oppdatert

Om soppsankingen har foregått i hagen, i skogen eller i nærmeste matbutikk, er mindre viktig. Men sammen med risotto, epler og selleri, får du en lekker søndagsrett.

Server gjerne sammen med ovnsbakte rødbeter.

Les også:

Skogen er full av sopp

Her finner du kantrallen

Linnea Press

Sopprisotto med selleri og epler

Lag en deilig, kremete risotto og server den med ovnsbakte rødbeter til.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Løk

100 g Sellerirot

Smør til steking

4 dl Arborioris (ris til risotto)

3 ss Fond

2 dl Hvitvin, tørr

12 dl Vann

200 g Fersk sopp

Salt

Pepper, sort og nykvernet

1 stk Eple, rødt

3 dl Ost

500 g Rødbet

1.5 ss Rapsolje

2 ts Timian

Salt

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også