Enkel salat til kjøtt og fisk

Sommersalaten som passer til det meste

En enkel salat med god dressing kan brukes til både kjøtt og fisk.

ENKELT: Denne salaten er superenkel og god.
ENKELT: Denne salaten er superenkel og god. Foto: Foto: Christopher Sjuve
Publisert Oppdatert

Livet i slaraffenland er slitsomt. Ofte går man tom for vann. Og vin. Og da må man traske til butikken. Den kan ofte ligge flere meter borte.

Og så er det matlaging. Ingrediensene må skaffes. Og dersom vi ikke makter å ta turen til det store supermarkedet (en ti minutters taxitur), må vi nøye oss med det vi finner i den lokale sjappa.

Den har to trekasser med grønnsaker, åtte hyllemeter med vin og sprit og tilsvarende åtte meter med snacks. Hva utvalget i butikken sier om lokalbefolkningens handlemønster vil jeg ikke vite.

Halvveis nede i snacksreolen fant jeg noen honningnøtter. Altså valnøtter som var glasert med honning. De kjøpte jeg. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle med dem. Sånn er det å ha feriehode.

Vel hjemme i det rosa huset vårt dukket de plutselig opp av handleposen. Jeg tenkte at jo, de må bli en del av salaten. Og det ble de. Og det var denne salaten som tok all oppmerksomheten. Og jeg skal innrømme at det var vel fortjent. Om du ikke finner honningnøtter kan du ha noen valnøttkjerner i stekepanna med litt sukker og honning på middels varme i noen minutter under omrøring og sette til avkjøling før du hakker dem opp. Og så ha på litt salt.

Salat med honningnøtter og mynte:

Blandet salat, tilsvarende ett salathode

2 dl honningnøtter (f. eks valnøtter som stekes med honning og sukker)

6 kvister mynte

Dressing:

1 ss dijonsennep

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Hakk salaten. Vask salaten og tørk den godt ved å ha den i en salatslynge eller i kjøkkenhåndkle som du svinger rundt så vannet spruter (til stor glede for barn og voksne).

Bland ingrediensene til dressingen. Bland nøtter, salat, mynteblader (ikke bruk de harde stilkene) og dressingen godt. Server til fisk, kylling eller kjøtt.

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen