Smart turmat

Lag svele på primusen

Hardt å innrømme, men dette slår pannekaker

SUPERGODT: Svele med brunost og bringebærsyltetøy
SUPERGODT: Svele med brunost og bringebærsyltetøy Foto: FOTO: Øivind Lie
Sist oppdatert
SVELESTØRRELSE: Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse.
SVELESTØRRELSE: Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse. Foto: FOTO: Øivind Lie
SVAK VARME: Stek i jernpanne, da får du god kontroll på varmen
SVAK VARME: Stek i jernpanne, da får du god kontroll på varmen Foto: FOTO: Øivind Lie
UNNGÅ DETTE: Svelene skal spises rett fra panna. Da er de best.
UNNGÅ DETTE: Svelene skal spises rett fra panna. Da er de best. Foto: FOTO: Øivind Lie

Mange elsker pannekaker på tur og du har kanskje prøv oppskriftene våre? Da snakker vi om pannekakene vi uten blygsel kaller perfekte, og den noe sunnere (men allikevel veldig gode) gulrotvarianten. Men nå er jeg redd det har kommet en ny sheriff i byen, og det er svela.

De smaker etter min mening mye bedre ute i skogen enn på bilferge. Sprø, luftige og supergode.

Røre på flaske

Og, bare for å ha sagt det: Denne røra har du på en brusflaske. Eller termos. Det viktigste er bare at den ikke lekker.

Jernpanne

Primus og jernpanne er tingen når du skal i gang med dette. Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse, og det beste av alt: Den kan håndteres av barna. Da lener de voksne seg tilbake i lyngen, mens barna steker svele. Perfekt arbeidsfordeling.

Variasjon

Vil gå den noe sunnere veien kan du bytte ut deler av hvetemelet med sammalt og grovt. Altså grove sveler. På svela legger du selvsagt brunost, syltetøy og gjerne rømme.

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Alt om pannekaker

Oppskrift på amerikanske pannekaker

Hvordan tenne bål

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også