Slik lager mesterkokken ribbe

Mesterkokken viser deg hvordan du egentlig skal lage ribbe.

Publisert Sist oppdatert

Ribbe blir best med denne teknikken. Det tar to og en halv time å få perfekt ribbe med sprø svor.

I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Hellstrøm bruker en godt utprøvd oppskrift som det er umulig å mislykkes med.

Se også vår oppskrift på ribbe med sprø svor

Dette utstyret er alt du trenger for å lage ribbe:

  • Stor ildfast form (du kan også bruke langpanne, men det er enklere med ildfast form)
  • Øse
  • Tapetkniv til å skjære svor med

Slik ruter du ribba

Det er lurt å beregne god tid. Vanligvis tar det ca 2,5 time å steke ribbe (vanlig tynnribbe). Ribba gjør seg stort sett selv, men det er lurt å ha god tid. Ribba skal ikke stresse deg! Mitt forslag er at du setter av tre timer.

Den enkleste måten å sikre ruter i svoren på er å kjøpe en ribbe som er ferdig rutet. Om du skal gjøre det selv må du ha en skarp kniv. Skjær et rutemønster i svoren, sørg for at du ikke kommer ned i kjøttet.

Om kniven din ikke er skarp nok (og den må være veldig skarp om dette skal være en enkel jobb!) kan du bruke en tapetkniv.

Se også:

Sjuve lager den originale ribba

Hellstrøm lager tilbehør til ribbe

Alt om ribbe