Skinke og grønnsaker på grillen

To meget gode alternativer til ventepølse

Omtrent like mye jobb som å åpne en pølsepakke.

ENKEL FORRETT: Grønnsakstrimler rullet i spekeskinke.
ENKEL FORRETT: Grønnsakstrimler rullet i spekeskinke. Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Enten du skal i gang med et helstekt lammelår på grillen, eller om du skal grille en enkel biff har vi følgende forslag: Gi ventepølsa fri og disk opp med noe som er nesten like enkelt, men mye bedre.

Vi snakker om den supre kombinasjonen av grønnsaker og spekeskinke.

Her er to alternativer som begge er rullet i spekeskinke: potetsalat og grønnsakstrimler.

Forslag 1: Potetsalat og spekeskinke

Du er sikkert vant til potetsalat til grillmaten. Som tilbehør. Her kan du la den få hovedrollen i forretten. Den er rask å lage og alle liker den. Både store og små.

Potetsalaten

Selve potetsalaten lager du som en enkel variant: Poteter, rømme og finhakket purre. Skjær opp potetene i små terninger og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha i rømme og finhakket purre. Pepre. Potetsalaten skal ha en tørrere konsistens enn den du kjøper i butikken. Omtrent en halv boks rømme på fem middelstore poteter. Rør godt sammen

Rull sammen

Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på en skje med potetsalat og rull sammen. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme.

Forslag 2: Grønnsaksstrimler i skinke

Grønnsaker og skinke er en bra kombinasjon, akkurat som forskjellige grønnsaker går bra sammen. Her har du et utall av variasjonsmuligheter, men jeg har kombinert to garanterte vinnere: Squash og purre. Skjær squashen i rundt fem millimeter tykke strimler. Purren enda tynnere.

Lag en bunt

Bland strimlene og bunt sammen. Rull det inn i skinken. Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme til grønnsakene er møre.

 

Les også:

Test av gassgriller

Grillmat hele uka

Trikset som redder grillmaten

Øyvind Lie

Spekeskinke med potetsalat

La potetsalaten få hovedrollen i denne forretten

Se hele oppskriften

Til 5 porsjoner

1 pk Spekeskinke

5 stk Poteter

0.5 bokser Rømme

Purre

Pepper, sort og nykvernet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning