Sjokolademassasje

Sjokolademassasje må prøves

Sjokolade og massasje? Ja takk, begge deler.

Søte gleder: Vi tester sjokolaemassasje.
Søte gleder: Vi tester sjokolaemassasje. Foto: Foto: Kristin Opsahl
Publisert Oppdatert

- Se! Sjokolademassasje!, sa hun og pekte på et skilt. Jeg trodde ikke mine øyne. Finnes det?

- Jeg har alltid drømt om å bli smurt inn i sjokolade, sa jeg da vi gikk langs strandpromenaden i den søvninge, spanske byen.

Synes du dette høres ut som begynnelsen på en tvilsom historie fra kiosklitteraturen? Da har du rett. Og denne historien ender også opp en dame og en liggende mann.

Verden vil bedras. Jeg også. Så da jeg så reklamen for sjokolademassasje tenkte jeg: Jeg liker sjokolade og jeg liker massasje. Ergo må jeg like sjokolademassasje.

Logikken er at to gode ting sammen blir enda bedre. Men blir egentlig sjokoladepudding og ketsjup bedre når de spises sammen? Eller surkål med marsipanlokk?

Les også: Slik lager superkokkene burger

Les også: De deiligste sjokoladekakene

Mitt forhold til sjokolade

Jeg er en sjokoladefreak. Det går sjelden en dag uten av jeg spiser minst en "liten bit til kaffen", men helst mye mer. Av og til får jeg et voldsomt supersjokoladesug. Du vet, på samme måte som når man er solbrent og man drømmer om å fylle et basseng med aftersun og stupe uti - akkurat sånn har jeg lyst til å spise sjokolade.

Det kan godt hende jeg burde behandles av medisinsk kyndige folk når hendene sjelver og svetten pipler fra fra hårfestet, bavares, men det er lettere å kjøre i seg sjokolade, ikke sant?

En gang spiste jeg meg allergisk på sjokolade. Jeg hadde kjøpt en kilo sjokolade av den mørkeste sorten til kjæresten min. Ingen ble overasket da den forsvant etter noen få dager. Syndereren var selvsagt jeg. Så fikk jeg dårlig samvittighet og kjøpte en kilo til. Historien gjentok seg.

Hver gang jeg spiste så mye som en liten bit etter det fikk jeg små hevelser på hendene som klødde noe enfernalsk. Etter et ulidelig, selvpålagt sjokoladesølibat på noen måneder ga det seg heldigvis.

Sjokolademassasje

Men altså: og jeg likte godt tanken på å bli smurt inn med sjokolade.

- Bare legg deg ned her, sier hun på ustødig engelsk. Så jeg legger meg ned på massasjebenken som for anledningen er kledd med hvit plastikk.

Det første som skjer er at hun skrubber meg noe som kjennes som grus i majones. Peelingkrem heter det visst. Veldig ubehagelig og ikke akkurat sånn jeg hadde sett for meg.

Så blir jeg bedt om å ta en dusj og merker at huden har blitt merkelig glatt.

Jeg legger med ned igjen. Hennes gest forteller at jeg skal legge ansiktet ned i ett hull i benken.

- It is a little hot, sier hun og heller på sjokoladen.på ryggen. Rommet fylles med nydelige, velkjente dufter. Så smører hun det utover til jeg ser ut som en..., ja, som om jeg ikke lenger hadde har noen nordiske aner. Så skjer noe uventet: Hun pakker meg inn i plastikken, ber meg om å hvile, og forlater rommet. Nå jeg her klint inn med sjokolade, pakket i plast og hører på spanske svisker på musikkanlegget. Hvor bra er det her?

Er sjokolade sundt for huden?

Med jevne mellomrom hører man at sjokolade er sunt. Stort sett handler det om en eller annen tvilsom undersøkelse som er sponset av den mektige, amerikanske sukkerindustrien. Ofte handler det om å spise sjokolade, men hva med virkning på huden?

Et søk i den autoritative medisinske databasen pubmed gir ikke grunn til å tro at det finnes noe god, renhårig forskning som forteller at sjokolade er bra for huden. Allikevel: Jeg ville gi sjokolademassasje en sjanse bare fordi det høres deilig, kuriøst og morsomt ut.

Les også: Disse klærne er laget av sjokolade

Les også: Overrask kjæresten med sjokoladesaus

Ute igjen

Utpakket og tilbake i det virkelige livet igjen er jeg usikker på effekten. Siden jeg ikke hadde noen forventninger om noen spesiell effekt er jeg ikke skuffet. Utenom den umiddelbare følelsen av velvære der og da - og minner om en deilig, mørk stund - er det neppe noen langvarige virkninger av dette. Men deilig? Ja.

- Nå? Hvordan var det?, spør hun da jeg kommer ut fra det som ikke kan omtales som noe annet enn et massasjeinstitutt.

- Det var deilig, men i dag tror jeg vi spiser jordbær til dessert, svarer jeg.

Har du lyst til å prøve sjokolademassasje? Det er mange steder som tilbyr det, her er noen eksemler:

Clinique Madeleine

Vill og vakker spa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning