Sjokoladekake oppskrifter

Oppskrift på sjokoladekake

Her er oppskrifter på sjokoladekaker du liker.

FESTKAKE: Trøffel- og vaniljekremkake.
FESTKAKE: Trøffel- og vaniljekremkake. Foto: Foto: Synøve Dreyer/egg.no
Sist oppdatert
POPULÆR DESSERTKAKE: Sjokoladefondant.
POPULÆR DESSERTKAKE: Sjokoladefondant. Foto: Foto: Mari Svenningsen/melk.no
DESSERT: Sjokoladeparfait med sitruslikør.
DESSERT: Sjokoladeparfait med sitruslikør. Foto: Foto: Petter Berg
GLUTENFRI: Ritas sjokoladekake uten gluten og melk.
GLUTENFRI: Ritas sjokoladekake uten gluten og melk. Foto: Foto: Petter Berg

Klikks kakeekspert, Marit Røttningsnes Westlie, vet hva som skal til for å lykkes med hjemmelagde sjokoladekaker. Her er hennes beste baketips:

  • Dersom oppskriften sier at du skal blande alt sammen med én gang, som for mufffins, er det viktig at du ikke rører for kraftig og lenge, ellers mister deigen luftighet og blir seig.
  • For kaker med eggedosis som utgangspunkt, sørg for å lage eggedosisen på riktig måte. Mel og evt. kakao skal siktes inn for å unngå klumper. Rør forsiktig, men kontakt inn for å bevare deigen luft

- Det er mange som velger den mørkeste sjokoladen til kakene, eller kakao. Selv liker jeg å bruke sjokolade med middels kakaoprosent til kakebaking. Eller å blande 70 % med en med lavere kakaoinnhold. Årsaken er at høyt kakaoinnhold gir temmelig bitter smak på kaken.

Her er noen nyttige linker du kan sjekke ut for å lykkes med sjokoladekake:

Slik lager du eggedosis

Slik rører du egg og sukker hvitt

Slik stivpisker du eggehviter

Førstehjelp for tørr sjokoladekake

Det er forskjellige konsistenser på forskjellige sjokoladekaker. Brownies skal f.eks. være seige. Tørr sjokoladekake er ingen suksess.

Ifølge Marit er det gjerne to ting som fører til at kaker stekt i langpanne blir tørre: For lite egg (noen egg er små) eller at stekeovnen din er varmere enn innstillingen skulle tilsi. Det er viktig å følge med på kaken underveis.

Om resultatet likevel skulle bli mislykket, finnes det heldigvis råd.

- Del kaken i to lag og legg glasur mellom. Du kan også dynke kaken med friskpresset appelsinsaft. Sjokolade og appelsin er veldig godt sammen, lover Marit.

Sjokoladeostekake med irish cream

Dronningen av Saba

Bringebærbrownies

Sjokoladefondant

Kake med hvit sjokolademousse

Sjokoladekake med pære

Trøffel- og vaniljekremkake

Sjokoladeparfait med sitruslikør

Ritas sjokoladekake (uten gluten og melk)

Mokkamuffins

Oppskrifter på sjokoladekake med video:

Sjokoladetrøfler

Sjokoladesmørkrem

Sjokoladekake med chili

Sjokoladekake i langpanne

Sjokolademarmorering til kakepynt

Sjokoladehjerter og blomster til kakepynt

LES OGSÅ:

Kvæfjordkaken er best

Senk matstresset

KONGELIG: Dronningen av Saba.
KONGELIG: Dronningen av Saba. Foto: Foto: Alf Börjesson/melk.no

Denne saken ble første gang publisert 31/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også