Redder Hellstrøm forholdet med disse oppskriftene?
Se hva du kan lage til din kjære!

I forrige uke lærte han en som ikke kunne noe å lage den vanskeligste sausen. I kveld er det igjen duket for opprydning.
Klokken 2000 i kveld på TV3 braker det løs når Hellstrøm kommer hjem til Simen og Mari. De spiser ikke sammen, krangler om maten, kan ikke lage mat og enda vanskeligere ble alt sammen på grunn av Maris melkeallergi.
Kan Hellstrøm redde forholdet med god mat?
Her ser du en svært fristende video:
Og her er Hellstrøms oppskrifter. Vi får se om de gjør susen i kveld!
Laks- og kamskjell carpaccio
Nok til 2
1 salmalaks, ca 400gr
4 kamskjell
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts ingefær, hakket
1 ts wasabi
1 ts pepperrot, revet
Koriander, frisk
1 ts sesamfrø
Svart pepper
1 Lime
2 ss druekjerneolje
Rens kamskjell og skjær i tynne skiver. Skjær laksen i tynne skiver og anrett laks og kamskjell på to tallerkener.
Pisk sammen alle de resterende ingrediensene til en vinaigrette, som du sprer utover anretningen.
Varm druekjerneoljen og hell det over til slutt.
Sweet & Sour andebryst med grønnsakcrudité
Nok til 2
2 stk andebryst
1 ss sichuan- eller svart pepper
Salt
1 ss honning
1 ss balsamicoeddik
2 ss limesaft
½ ss revet limeskall
1 ss sherryeddik
1 ss østerssaus
1 stjerneanis
1 kvist frisk koriander
2 ss olivenolje
Til crudité:
1 gulrot i fine strimler
1 purreløk i fine strimler
1 liten rødbete i fine strimler
1 liten stangselleri i fine strimler
1 liten fennikel i fine strimler
1 kvist dill
Ca. 2 ss kjørvel, gressløk, persille, revet limeskall
1 ss extra- virgin olivenolje
½ ss balsamicoeddik
½ ss limesaft
Salt og hvit pepper
Lag cruditéen før andebrystene.
Legg de strimlede grønnsakene i kaldt vann i en halv time. Tørk dem godt i et klede eller i en salatspinner. Bland grønnsakene godt med urter og limeskall. Legg blandingen opp på tallerkener. Bland olje, balsamicoeddik og limesaft til en dressing og smak til med salt og hvitt pepper fra kvern. Hell dressingen over grønnsakcruditeen til slutt.
Gni inn andebrystene med sichuanpepper og salt. Snitt andebrystet i fettranden med en skarp kniv. Stek dem på fettsiden i en varm, tørr panne i noen minutter. Stek dem ytterligere i et par minutter på kjøttsiden. Ta dem ut av pannen og legg dem på en liten rist. Kok ut pannen med alle ingrediensene, unntatt oljen. Kok det inn til en sirupsaktig tykkelse. Sil av og vend inn oljen. Ikke kok unødvendig lenge. Ha andebrystene tilbake i sausen og glaser dem lett uten å koke dem.
Skjær brystene opp i tykke skiver med en skarp kniv og legg dem på tallerkene med cruditéen. Øs over den varme sausen.
(Over 25.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat