OPPSKRIFTER MED APPELSIN

Oppskrifter med appelsin til påske

12 appelsinretter du ikke har hørt om.

APPELSIN OG AVOKADO: Prøv denne retten og bli blid.
APPELSIN OG AVOKADO: Prøv denne retten og bli blid. Foto: Foto: Panopticon
Sist oppdatert

Appelsin er godt. Jeg ser for meg å sitte i solveggen i påsken og spise appelsin. Og sjokolade (sjekk testen vår)

Og egg, marsipan og iskrem mens lammesteika venter i ovnen.

I denne situasjonen tenker jeg alltid på sommerferien. Er det så rart? Solen skinner, du spiser is, et glass med noe godt er like om hjørnet - og du har fri... Jo, det minner da unektelig om sommerferie.

Forskjellen er fottøyet. I påsken har jeg ullsokker og beksømstøvler, mens på strandbaren er jeg barføtt. Men, på bordet, der finner jeg pussig nok et sterkt påskesignal.

Appelsinen blander seg oppi alt

Appelsinen har det med å dukke opp på de underligste steder. Jeg finner for eksempel gulrotsuppe med appelsin, sjokolade og appelsin, mojito med appelsin, gjærbakst med appelsin, appelsin med kanel og sukker, potetmos med appelsin, påskehummer med appelsin, appelsinkoteletter, påskekjeks med nøtter og appelsin, appelsinvafler...

Og hva med undere over alle kulinariske undere: And og appelsinsaus?

Jeg kunne fortsette. (Alle oppskriftene er nedenfor). Men, appelsinen er kanskje den mest løsslupne av alle ingrediensene vi har - den gjør seg med alt og alle.

Appelsin og reker

De som har sett filmen Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker kjenner kanskje igjen dette sitatet: "What you've got to realize is that the clever cook puts unlikely things together, like duck and orange "

Og dette sier han mens han spiser, av ren kosmisk tilfeldighet, reker og avokado.

Og det er nemlig to av ingrediensene i den retten jeg spiste uten ullsokker på chiringito'n i Spania.

På 14 dager tror jeg denne var på min lunsjmeny kanskje 10 ganger. Retten består altså av pillede reker, avokado, appelsinfileter i en superlett majones. Som på bemerkelsesverdig mange av restaurantene i denne småbyen var de beste stedene der hvor det var kvinner på kjøkkenet. Og jeg tenker at denne retten er ultrafeminin. Så lett å lage, så lett å like og så enkel å spise at det krever mot å servere den på en strandbar.

Denne retten har jeg veldig glad i. Og når jeg ser en appelsin, ja, da kjenner jeg på meg at sola er like om hjørnet.

Jeg har samlet en drøss med appelsinretter nedenfor. Og nå kan du begynne å planlegge hvilke du skal spise i påsken. Og om ikke sola skinner fra himmelen, så kan du trøste deg med at den glimrer på tallerkenen.

Lykke til!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også