Oppskrifter for helgen

En helgemeny som lover godt

Klarer du å lage denne helgemenyen?

Sist oppdatert

Plutselig var det helg igjen. Heldigvis slipper du å planlegge. Jeg har nemlig gjort det for deg. Her er menyen!

Forrett:

Jeg har mest ambisjoner med forretten denne helgen. Egentlig er matbordet bare en endeløs forrett med variasjoner over samme tema.

Om jeg klarer å huske det, skal jeg bake superbrødet du ikke trenger å kna. Det går fint med vanlig brød også, men det jo så grenseløst herlig dette brødet...

Uansett: Jeg skal riste brødskivene (enten i risteren eller i stekepanna) og så skjære det i "strimler", omtrent en centimenter eller to tykke. Disse bitene legger jeg på et fat - og så kommer dippene.

Jeg vet ikke om jeg klarer å lage alle. Her må vi se an formen. Men, ambisjonene er klare!

Tre ting vil jeg lage - intet mindre. Første vil jeg ha en aioli, så vil jeg ha litt guacamole (avocadomos) og aller sist vil jeg ha den supre hummus. Da blir det hyggelig rundt bordet!

Hovedrett

Hovedretten er kanskje den enkleste av alle sammen. Her lager jeg en kul, knæsj oransje gulrotmos med godt krydder - og steker et kyllingbryst (helt perfekt...). Verken mer eller mindre.

Dessert

Ja, det må bli noe enkelt. Nå er jeg så heldig at jeg har laget desserten på forhånd. Det er nemlig en sjokoladeis jeg fikk i Spania. Og mørkere is, det skal du lete lenge etter. Dersom du er ikke er like sjokoladegal som meg kan du heller lage denne lekre isen med nøtter i istedet.

Oppskriftene finner du nedenfor. Ha en nydelig helg!

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også