Oppskrift på lasagne

Clotildes lasagne

Den smakfulle lasagnen har Clotilde laget ut ifra en oppskrift hun fikk for fem år siden.

LASAGNE: Prøv deg på Clotildes superlasagne. Det har ingen angret på.
LASAGNE: Prøv deg på Clotildes superlasagne. Det har ingen angret på. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Men på en måte er dette egentlig Zoe's lasagne.

For et par uker siden mottok jeg en e-post fra en leser som heter Pamela, som sa at hun jobbet seg gjennom Chocolate & Zuccini-arkivet.

Jeg blir så rørt når folk gjør dette, og har lagt merke til, i dette eldre-enn-salt-innlegget, en referanse til lasagnen vår venn Zoe laget til oss da vi besøkte henne i London.

Endte jeg opp med å dele den oppskriften?, spurte Pamela.

Det korte svaret er: Nei. Det lange svaret er: Jeg har tenkt på Zoe's lasagne jevnlig siden den gang, men av en eller annen grunn har anledningen til å gjenskape den mislykkes.

Dette er skjebnen. Jeg er flau over å måtte innrømme at av 99 prosent av alle oppskriftene jeg samler, skjer dette, fordi jeg sjelden lager mat ut ifra oppskrifter i det hele tatt, og fordi jeg samler på et svimlende volum av dem uansett.

Men Pamelas melding var signalet jeg trengte: Jeg åpnet skuffen hvor jeg hadde oppbevarer mine gamle notatbøker, og fant den som hadde vært med meg til London.

Jeg bladde gjennom sidene, leste notatene jeg hadde skriblet ned i forbindelse med Zoe's forklaring, og himlet med øynene: Mine notater ga mening den gang, det er jeg sikker på, men fem år senere hadde de blitt ganske ustrukturerte, og spesielt fordi jeg ikke hadde inkludert noen måleenheter i forhold til ingredienser overhodet.

Uansett, hele prosessen var dokumentert, og å lage lasagne er ingen nøyaktig vitenskap tross alt, så jeg bestemte meg for å prøve. Hva var det verste som kunne skje? Og istedenfor så skjedde det motsatte: Fra stekeovnen vokste det fram en velbalansert, smakfull lasagne, tilfredsstillende men ikke altfor rik, som mettet et bord fylt av takknemlige venner.

Så dersom du har, som meg selv, en tendens til å overse de mest tydelige tilfredsstillende rettene i haugen av dine oppskrifter, kan jeg bare oppmuntre deg til å stoppe, og lage denne.

Det er den perfekte retten for dystert vær; det ideelle prosjektet for en lat søndag ettermiddag, den gir deg et par ting å hakke, røre og rote i, uten å distrahere deg for mye fra den geniale boken du leser, der Frankrikes mest geniale kokk lager en pot-au-feu og legger den ut for å gjenbruke restene i løpet av de neste fem dagene.

Les også:

Flere gode oppskrifter fra Clotilde

Fem fantastiske ostekaker

Bytter du ut kluten ofte nok?

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Clotildes lasagne

Her er Clotildes oppskrift på lasagne med masse sunne grønnsaker.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

400 g Kjøttdeig

300 g Pølse

2 stk Løk

2 stk Hvitløk

0.5 ts Kuminfrø

1 ts Provencekrydder

0.25 ts Salt

0.25 ts Chilipulver

500 g Tomatsaus

2 stk Tomatboks

120 ml Rødvin

600 g Grønnsaker

250 g Ricotta

1 stk Egg

2 ss Pesto

Salt og pepper

250 g Pastaplater

70 g Parmesan, nyrevet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning