Enkelte ganger får man en åpenbaring. Et syn. Ikke en sånn åpenbaring som Johannes fikk, men en litt mer jordnær en.

De aller fleste får det når de smaker denne sausen. Det fikk i alle fall jeg. Det gikk nemlig opp for deg hvordan hvitløk kan forvandles fra det litt strenge og sterke til det myke og varme når du bare behandler den med litt varme.

Sausen har bare ingredienser: hvitløk, majones og rømme.

Les også: Verdens beste kombinasjon

Les også: Her får du inspirasjon til å bake!

I sausen er det hele åtte hvitløkfedd, men frykt ikke! Det geniale består i behandlingen av hvitløken. Den skal nemlig ristes i stekepannen.

Ristes? Ja, altså stekes uten fett (smør eller olje).

Hvitløkfeddene skal skrelles før du har dem i panna. Pass på at de ikke blir brent. Da kan du begynne på nytt.

Juster varmen underveis til du finner en temperatur feddene ikke svir seg. Rør litt rundt underveis. Når de har fått en gyllen farge er det bare moroa som gjenstår: Hakk dem opp og bland med majones og rømme. Smak til med salt og pepper. Voila!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Crestockfoto

Hvitløks-saus

Dette er den enkleste og beste sausen som finnes. Stekt hvitløk gir en nydelig, fin smak.

Ingredienser:

5 ss majones

2 dl rømme

8 stk hvitløksfedd

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!