OPPSKRIFT PÅ LAKS

Laks har aldri vært bedre

Se så fin laksekoteletten blir!

Publisert Oppdatert

Laksen er vår mest populære fisk. Og i butikken møter vi den i alle formasjoner: Frossen, fileterte stykker (som blir rålekkert når du gjør slik) ferdige filetbiter, som "salmalaks" (sjekk ut hvordan du lager tre forretter på tre minutter med en salmalaks) og som koteletter.

Og en kotelett kan du bake i ovnen, for eksempel med sitron og appelsin, eller steke i stekepanna. Det går, men jeg har en litt bedre idé.

Jeg vil ikke kalle en laksekotelett tarvelig, men den har potensiale til å bli mye kulere enn sitt opprinnelige jeg. Det første du må gjøre er å fjerne beina. (Klikk på videoen ovenfor, så ser du teknikken). Så ruller du fisken sammen og knyter et hyssingsnøre rundt.

Laks er den nye biffen

Nå er fisken klar til stekepanna. Noen liker å steke den helt igjennom, mens flere, etter at sushi ble vanlig (lag det hjemme!), aksepterer at den er litt rosa. Litt som biff.

Det finnes minst to teknikker. Den ene er å steke fisken bare fra den ene siden (unilateral, som franskmennene sier). Da pleier jeg å øse over med noe av stekefettet for å gi bedre smak. Du blir også kvitt eventuelle overflatebakterier (noe jeg vanligvis ikke er bekymret for).

Nå gjenstår det bare å koke noen grønnsaker, smelte litt smør og så er det duket for god mat.

Denne kan også brukes som forrett, men da burde du enten servere det til et selskap som spiser mye, eller be om å få veldig tynne koteletter.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Hannemann

Laksekotelett blir lekkert

Så lekker kan en laksekotelett være. Laks med mer laks!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

4 stk Laksekoteletter

150 g Erter

150 g Sukkererter

2 stk Nepe

2 ts Lakserogn

2 ss Smør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning