Oppskrift på kålstuing

Slik lager du kålstuing

Jeg gir deg seks grunner til å lage stua kål.

Her får du oppskriften på kålstuing.
Her får du oppskriften på kålstuing. Foto: Christopher Sjuve
Sist oppdatert

Å lage stua kål er nesten som å komme hjem. Kålstuing er på mange måter smaken av oppvekst.

Jeg skal gi deg seks gode grunner til å koke kål, lage hvit saus og stue kål.

Les også: Dette apparatet gir perfekt kaffe

Les også: Slik lager du perfekt kjøttkaker

1. Det er ikke spesielt vanskelig. Kan du lage hvit saus, kan du stue kål.

2. Du får stagget eventuell hjemlengsel.

3. Du får kanskje fremprovosert litt mamma-nostalgi.

4. Kål er supersunt.

5. Du trenger ikke lage saus.

6. Stua kål er supergodt.

Dersom du vil føye til noe kan du bruke kommentarfeltet nedenfor.

Hva passer stua kål til?

Stua kål er selvskreven favoritt til kjøttkaker (sjekk her hvordan de blir perfekte). Når det er sagt passer stua kål også utmerket til lammekjøtt og svinekjøtt. Det er kanskje ikke like vanlig, men stua kål går også veldig bra sammen med ovnsbakt laks.

Bare ett krydder i stua kål

For meg er det bare ett krydder som gjelder i stua kål. Det er muskat. For å være ærlig: Jeg kommer antakelig aldri til å prøve noe annet - med mindre noen serverer det til meg, selvsagt.

Det er viktig at det ikke blir for mye muskat. Da blir det nesten uspiselig. For mye muskat i en stua kål kan gi varige mén, så gå forsiktig fram.

Del triksene med andre på to trykk!

Om du ikke føler deg helt trygg på å lage hvit saus kan du se her. Når du har kokt kål kan du velge om du vil bruke noe av kokevannet fra kålen til å spe med i tillegg til melken.

Her finner du Norges største samling av oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også