Oppskrift på helgemat

Meksikansk helgemat

Helgemat det virkelig smaker av!

QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang.
QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Mexico er et land du kan stole på om du vil ha mat det virkelig smaker av. Det begynner å bli noen år siden jeg var der, men kan heldigvis friske opp minnene enkelt ved å lage quesadillas, burritos, guacamole - eller skikkelig taco.

Share

Quesadillas er kanskje favoritten. Prinsippet er gørenkelt: Man lager krydret kjøttdeig (gjerne med eget taco-krydder), tortillalefsene med litt smøreost, har i kjøttdeig og revet ost, bretter godt rundt og steker i panna. Vips. Servér gjerne med litt kul og god salat.

Om quesadillas er på førsteplass kommer ikke burritos langt etter. De er selvsagt nært beslektet, men serveres gjerne med en deilig ostesaus til. Den kan du lage på denne måten eller bare grille dem litt under grillen.

Til bortimot all mexikansk mat kan du servere guacamole - den tykke og fine avokadodippen. Det er Mexicos svar på aioli. Du finner oppskriften nedenfor.

Og sist, men ikke minst: Taco. Vi er jo i ferd med å ta tacoen fra Mexico og gjøre det til vår egen (som det heter). Du kan gjøre den mye kulere enn de ferdigboksene du kjøper i butikken. Lager du egen saus og krydderblanding er mye gjort.

Og for dem som vil prøve å se hvordan fisk kan kokes uten varme: Sjekk ut oppskriften på ceviche nedenfor. Et lite under.

God, mexikansk fornøyelse!

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Slik lager du spaghetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ceviche med laks

Ceviche er en fiskerett hvor du koker fisken i sitrus, typisk lime eller sitron. Du kan se at fisken "koker" og at den endrer farge akkurat som om den stekes eller trekkes i vann.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

100 g Laksefilet

1 stk Lime

0.5 stk Rødløk

Urter

Olje

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning