Oppskrift på fiskepinner

Slik lager du fiskepinner

Det er enklere enn du tror.

OPPSKRIFT PÅ FISKEPINNER: Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.
OPPSKRIFT PÅ FISKEPINNER: Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Fiskepinner er barnefamilienes megahit. Og det kan jeg forstå. Jeg liker fiskepinner godt - så lenge jeg lager dem selv.

Som regel møter man disse fiskepinnene i frossen, trist tilstand. Når man først har laget fiskepinner selv, av fisk!, er det vanskelig å gå tilbake til den dypfryste varianten.

Selv om fiskepinner gjerne er forbeholdt barnefamilier, ser jeg ikke noen grunn til ikke å spise det selv om det ikke er barn rundt bordet.

Trenger du argumenter for å lage dem selv? Du vil kanskje vite at vinneren i Foreldre & Barns test av fiskepinner inneholdt 64 prosent fisk? Så kan man bare lure på hva de andre 36 prosentene er. Det slipper man å tenke på når du lager maten selv.

Enkelt å lage fiskepinner

Jeg bruker fiskefilet, gjerne laks eller torsk. Det er heller ikke noe i veien for å bruke annen fisk. Husk bare at det er lettere å lage fiskepinner av fileter med litt størrelse (det er vrient med små fisker).

Teknikken er veldig enkel. Du trenger tre skåler:

  • En skål med mel
  • En skål med piskede egg
  • En skål med griljermel (også kalt brødrasp eller brødkrum - kjøpes gjerne ferdig)

Og dansen går slik: Dypp fiskebitene først i mel, så i piskede egg og til slutt i griljermel. Jeg liker å bruke et par gafler til denne operasjonen siden alt har en tendens til å klistre seg til fingrene mine.

Nå er de klare til å stekes. Ikke bruk for høy varme. Da blir fisken tørr og paneringen svidd. Ikke stek for mange av gangen, da blir det vanskelig å håndtere dem i stekepanna. Og: Endelig fikk jeg bruk for den store matpinsetten jeg kjøpte for mange år siden. Den er nemlig kjekk å bruke når du skal snu dem.

Tips om fiskepinner

Dersom du skal lage mange fiskepinner og redd for at de du stekte først blir kalde, kan du holde dem varme i stekeovnen. Sett den på omtrent 80-100 grader.

Nå som du beherske denne teknikken kan du prøve på noe mer avansert. Hva med å fylle "fiskepinnene", for eksempel.

Hva serverer du til fiskepinner?

Normen om å servere remulade til fiskepinner så sterk at jeg tør ikke annet. Når det er sagt så er denne ertepureen et supert alternativ.

 

Les også:

Klarer du denne matquizen?

Dette er det beste brødet du kan bake

Med denne teknikken lager du 100 sauser

Her er 14 billige oppskrifter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Laksefilet

2 stk Egg

3 ss Hvetemel

5 ss Brødrasp

Olje/smør til steking

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning