Oppskrift med kveite

Kveite med cornflakes

Ikke kveite heller. Det er nemlig helt, helt sprøtt.

OPPSKRIFT MED KVEITE: Du har aldri smakt kveite som ligner på den her. Sjekk oppskriften!
OPPSKRIFT MED KVEITE: Du har aldri smakt kveite som ligner på den her. Sjekk oppskriften! Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Du synes at kveite er en kjedelig fisk?

Ikke med denne oppskriften.

Noen ganger høres ideen så pussig ut at du bare må prøve det. Og når du får høre at cornflakes er en av ingrediensene - ja da mister vi nok noen på veien. Dere som fortsatt henger med har en ny, kulinarisk oppdagelse i vente. Prøver du denne oppskriften har du en ny venn for livet.

Og alle du serverer den til vil også være vennen din.

Kveite med cornflakes

Vanligvis panerer man fisk på følgende vis: vend fisken i mel, så i pisket egg og til slutt i griljermel (tørre brødsmuler). Denne torsken er laget slik og det samme er disse (suverene) løkringene.

Dette har jeg nå sluttet med.

I alle fall så lenge jeg har cornflakes tilgjengelig. Det har jeg ikke vanligvis, så for å gjøre dette eksperimentet måtte jeg gå til innkjøp av en boks. Og jeg er ganske sikker på at jeg er den første i verden som kjøpte en boks cornflakes for å bruke den med kveite. Forhåpentligvis er jeg ikke den siste.

Så - hvordan funker denne oppskriften med kveite?

Jo, man knuser cornflakes med hendene etter beste evne. Det skulle holde. Så blandet jeg det med litt griljermel (omtrent 1/3 griljermel og 2/3 knust cornflakes). Dette er altså det ytterste laget. Jeg la dette på en stor tallerken. Så pisket jeg egg sammen med litt melk (du spiser vel ikke cornflakes uten melk, gjør du vel?). Det la jeg på en annen tallerken.

Så var det å varme opp olje i stekepanna.

Bitene med kveite hadde jeg forberedt. Når du kjøper en kveiteskive ser ut på strukturen. Du finner fort ut hvordan du skal dele den opp i biter.

Kveiteskivene dyppes først i egg- og melkeblandingen og så rulles den godt i cornflakesblandingen. Så er det bare å steke dette elegant og gyllent i oljen.

Dette går rasende fort. Og det blir fort litt sølete de første gangene. For å unngå at fisken blir kald, kan du sette stekeovnen på lav temperatur (kanskje 60/80 grader og holde den varm der i mellomtiden.

Det er nå en engang slik at fisken bør spises så raskt som mulig etter at den er stekt. Derfor er det smart å klart tilbehøret før du begynner å steke kveita.

Jeg har servert denne som en forrett (eller snarere en liten snack). Og da har jeg klart med litt deilig aioli eller remulade.

Nå er jeg spent på å høre fra om noen tør å lage denne. Premien er, som sagt, en venn for livet.

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Kveite med cornflakes

Du har aldri smakt kveite som du får i denne oppskriften. Fordi her brukes det nemlig

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kveite

2 dl Cornflakes

4 ss Griljermel

3 ss Melk

1 stk Egg

Salt og nykvernet pepper

1 stk Sitron

Olje til pensling

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning