Helgemeny med andebryst
Mye snadder denne helgen...
Helgen er like om hjørnet. Og med noen få forberedelser kan du varte opp med en lekker forrett, andebryst og hjemmelaget iskrem med pinjekjerner.
Dessert først: Desserten denne helgen er en is jeg skulle ønske jeg hadde funnet opp selv. Den lages med karamelliserte pinjekjerner. Det var en iskremsjappe i Spania jeg smakte den (og denne kjempemørke sjokoladeisen). Siden har bare sett den i mitt eget kjøkken.
Forretten - uer escabeche
Uer escabeche, heter forretten og er hentet fra vårt rikholdige arkiv. Escabeche brukes om den syrlige marinaden som fisken stekes eller kokes i (eller om selve retten). En escabeche lages oftest på citrus (sitron-) saft. I denne oppskriften er det brukt både hvitvin og sitronsaft.
I denne menyen spiller denne rollen som appetittvekker.
And som hovedrett
Jeg får en herlig følelse av å leve i luksus når jeg ser andebrystet steke i panna. Og jeg blir lykkelig over dette synet etter endt steking:
Dersom du ikke har stekt andebryst før er det lurt å ta en titt på denne saken.
Til andebrystet skal jeg lage noen hasselbackpoteter (og dropper mosen i oppskriften). Jeg er åpenbart inne i en hasselbackpotetperiode. (Beklager om noen er lei av dem!).
Oppsummert:
Bakt uer med escabeche
Stekt andebryst med glassert rødløk
Hjemmelaget iskrem med karamelliserte pinjekjerner
Ha en smakfull helg!
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake