Indisk treretters

Indisk helgemeny

Denne helgen krydres med indisk mat.

Sist oppdatert

Endelig fredag! Og denne helgen skal det sannelig bli god lukt i huset! Skal du lage denne herlige, krydrede maten anbefaler jeg å kikke over krydderhylla før du går i gang. Først ut er løkringer:

Onion bhajis - indiske løkringer

Det er noe eget med de deilige, sprø og krydrete godsakene du får på indiske restauranter. Heldigvis er det ikke helt umulig å bringe den magien hjem. Oppskriften med løkringer du finner nedenfor er ganske enkel å følge. Uansett er c-momentet her å vise måtehold når du skal ha på røra og når du skal fritere. Ikke for mye røre, og ikke friter for mye av gangen.

Hovedrett Indisk kylling

Det er kyllingen som spiller hovedrollen denne helgen. Oppskriften er enkel å følge. Her får de herlige indiske krydderiene følge av cashewnøtter og kokosmelk.

Dersom jeg har overskudd skal jeg jammen lage nan-brød også! Faktisk er det veldig tilfredstillende når det er så enkelt som dette. Jeg trenger ikke ris når jeg har så gode nan-brød, men om du ikke vil bake nan-brød kan du lage ris, for eksempel en godt krydret variant.

Og så et lite tips til alle som frykter at indisk mat blir for sterk: Det hjelper ikke med vann, det gjør vondt verre. Yoghurt funker derimot bra. Derfor kan det være smart å lage en liten raita som du kan servere ved siden av.

Mango lassi

En naturlig avslutning på et deilig, indisk måltid er en mango lassi. Ikke laget det før? Kjør mangokjøtt, yoghurt, vann, sukker noen myntebladene i en blander - vips! Noen liker et lite dryss med kardemomme på toppen.

Ha en velsmakende, godt krydret helg!

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også