God mat fra havet

Blåskjell er best nå

Liker du blåskjell om sommeren vil du garantert like dem nå.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Blåskjell medhvitvin og estragon.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Blåskjell medhvitvin og estragon. Foto: Foto: Erik Hanemann
Sist oppdatert
BLÅTT ER FLOTT: Blåskjell er en klassiker med uendelig mange tilberedningsmuligheter. Øl er bare ett av stikkordene.
BLÅTT ER FLOTT: Blåskjell er en klassiker med uendelig mange tilberedningsmuligheter. Øl er bare ett av stikkordene. Foto: Foto: Melk.no

Delikatessen fra havet er faktisk best å spise om vinteren, selv om mange forbinder dette med sol, sommer og sjø.

Det er nå de inneholder masse sødme, fylde og smak. Velger du denne vinen til, er du garantert en behagelig smaksopplevelse.

Share

Grunnen til at de er best nå, er at de inneholder mest mat utenom gyteperioden som er i april/mai, ifølge Matportalen.

Er du skeptisk til selvsanking av blåskjell, kan du sjekke blåskjellvarselet , eller kjøpe dem i ferdige nett i fiskedisken i butikken.

Behandling av blåskjell

  • Fjern byssustrådene ved hjelp av en liten kniv. Skrubb gjerne lett over med en grov børste også.
  • Friske blåskjell kan åpne seg. Knips lett på dem, og dersom de lukker seg, er de helt i orden. Om de deretter heller ikke lukker seg i kaldt vann, så kast dem. Kast de skjellene som ikke åpner seg etter damping.
  • Friske blåskjell bør helst brukes like etter at de er plukket, maksimalt én uke etterpå. Dersom de ikke skal brukes med én gang, pakk dem inn i avispapir og putt dem i kjøleskapet. Blåskjell skal IKKE ligge på is - det gjør at de «svimer av», eller dør.
  • Levende blåskjell skal ikke fryses, kokte kan fryses.

Kilde: godfisk.no

Velbekomme!

Les også:

Dette er en gammel fiskebåt

Blåbær gir bedre hukommelse

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 06/02 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også