Den kuleste sjokoladekaka

Slik bruker du ballonger i sjokoladekaka

Hæ...?!

Sist oppdatert
Rachel Khoo: Dette er Storbrittanias nye kokkeyndling.
Rachel Khoo: Dette er Storbrittanias nye kokkeyndling. Foto: Foto: BBCLifestyle

Vi hadde stor glede av å følge tv-seriene på BBCLifestyle med Tareq Taylor, Michel Roux, Bill Granger. Nå er det duket for det neste stjerneskuddet. Vi introduserer herved Rachel Khoo!

- Jeg fløy nettopp inn fra Barcelona, så jeg beklager at jeg er litt sen, sier hun. - Vi er i gang med å filme et nytt show derfra, nemlig.

Det er gøy å være Rachel Khoo om dagen. Hun er i ferd med å ta Storbritannia med storm med egne TV-show og den fjerde kokeboka lanseres i disse dager.

- TV-serien handler om at jeg kommer hjem fra Paris. Og jeg gjenoppdager London. Det er åtte år siden jeg forlot byen og nå er det så mye som har forandret seg. Byen er faktisk blitt en utrolig kul matby.

- Og det skal vi tro på?

- Ja! Det er akkurat det vennene mine i Paris sier også. Mitt personlige mål med denne tv-serien er å overbevise dem om at London har blitt en spennende, pulserende og innovativ matby.

Populær TV-serie

Historien om Rachel er historien om en som elsker å reise mellom metropolene. Og det er kanskje ikke så rart. Hun er et ektefødt resultat av den pågående globaliseringen: Moren er fra Malaysia, faren fra Østerrike og de møttes, av alle steder, i Croydon.

Nå har det gått åtte år siden Rachel flyttet til Paris.

- I Paris hadde jeg en knøttliten leilighet. Jeg flyttet dit uten å kunne et ord fransk og var helt blakk. Jeg jobbet som au pair og gikk på kokkeskolen Cordon Bleu og lærte alt om baking. Og det var i den leiligheten vi spilte inn den første TV-serien.

- Paris er full av masse, god tradisjonell mat. Og det finnes en mengde kule markeder å besøke hvor du får ost, skinke, spekepølser og alt annet for en rimelig penge. Sjekk for eksempel ut Marché d'Aligre (her ser du bilder).

- Ellers er jeg alltid på jakt etter nye teknikker og oppskrifter. Jeg bruker bøker, restauranter og noen alt som kan gi meg inspirasjon. Dersom jeg får folk til å lage mat har jeg fått det til. Jeg ønsker at andre skal finne glede i å lage mat på sitt eget kjøkken, sier Rachel som nå straks blir å se på BBC Lifestyle i Norden til glede for matglade, nordiske seere.

Premiere på Rachel Khoo's Kitchen Notebook: London

Bøker av Rachel Khoo

My Little French Kitchen: Over 100 recipes from the mountains, market squares and shores of France

The Little Paris Kitchen: Classic French recipes with a fresh and fun approach

Rachel Khoo's Muesli and Granola

Vi skal følge denne serien med klipp og oppskrifter. I programmet får du også se salaten blir middagens hovedattraksjon og dessuten en pastarett som sparker fra seg.

Sjokoladekaka kan du ta en titt på allerede nå (oppskrift nedenfor). Det er en klassisk sjokoladekake som også serveres som sagnomsuste Fat Duck også - se bilder her.

TV-serien har premiere i kveld, tirsdag 14. januar klokken 18.10.

Hver tirsdag fremover vises serien til samme tid.

Reprisene

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

BBCLifestyle

Sjokoladekake

Dette er en variant av den klassiske sjokoladekaka Black Forrest Gateau.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

90 g Hvetemel

1 ts Bakepulver

2 stk Egg

125 g Sukker

50 g Smør

2 ss Kakao

400 g Sjokolade, mørk

400 g Kirsebær

2 ss Sukker

3 dl Kremfløte

1 ss Sukker

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også