Baking

Kule ting å bake

La deg inspirere til litt søndagsbakst!

FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage.
FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Søndager er lenger enn andre dager. Derfor er baking perfekt for denne dagen. Hva jeg har lyst til å bake svinger veldig. Noen ganger er det den supre gulrotkaka, andre ganger de uforglemmelige, sprøe og seige caneles (ofte, faktisk!) og munker høres også til blandt de søte favorittene.

Bak focaccia

Men, andre dager, av uvisste årsaker, har jeg lyst til å bake noe som ikke er søtt. Focaccia, for eksempel. Det rustikke, italienske brødet som nesten gjør seg selv, proppfullt av smaker som rosmarin, hvitløk og oliven - og hva man ellers måtte finne på. Oppskriften finner du nedenfor.

Brødet du ikke knar

Siden man har så god tid er brødet du ikke knar en mulighet. Den viktigste ingrediensen er tid. Bare bland mel, vann og bittelitt gjær så vidt sammen og la naturen ta seg av resten. Om noen timer kan du hvelve deigen på en melet overflate og la det etterheve litt før du steker det i ovnen på høy varme. Resultet er fabelaktig! Du finner oppskriften her.

Nanbrød

Dersom du skal spise gryte, særlig indiske varianter, er det fabelaktig å bake sitt eget nanbrød. Det er overraskende hvor enkelt det er å lykkes med dette brødet - oppskriften finner du nedenfor. Det tar bare fem minutter (omtrent) i ovnen - så har du det du trenger til en lettvint chicken tikka eller en super variant med masse hvitløk, ingefær og koriander.

Erik Hannemann

Nanbrød

Her er den lettvinte oppskriften på nanbrød.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Hvetemel

1.5 ts Bakepulver

1 ts Salt

1 ss Sukker

0.5 pk Tørrgjær

3 dl Yoghurt naturell

4 ss Olje

1 stk Egg

Erik Hannemann

Focaccia

Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

600 g Hvetemel

3 dl Vann

3 ss Olje

1 ts Salt

2 stilk Rosmarin

2 ts Tørrgjær

15 stk Oliven, sorte

2 fedd Hvitløk

10 stk Soltørkede tomater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning