OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKONFEKT

Slik lager du sjokoladekonfekt

Klart du kan!

Sist oppdatert

Det er alle barns drøm å kunne lage sitt eget godteri. Og min.

Tanken på å være en Willy Wonka satt seg fast. Et av resultatene er denne drømmesjokoladen med karamelliserte nøtter. Med litt tålmodighet klarer du å lage den.

Du klarer også å lage nydelige sjokoladetrøfler og med litt god beregning er også den kule sjokoladekremen innenfor rekkevidde.

Men, så var det konfekt, da. Når sant skal sies, så er det litt verre. Slettes ikke umulig, men det krever mer av deg enn de ovennevnte variantene.

For å gjøre det enklere har jeg laget en video som demonstrerer hvordan du lager den.

Jeg bruker silikonformer og det gjør jobben veldig mye enklere. Du er også avhengig av å bruke et termometer. De digitale er overlegne til denne bruken.

I oppskriften har jeg brukt mye sjokolade, faktisk 400 gram. Når man lager sjokoladekonfekt er man helt avhengig av å være nøyaktig med temperaturene. (De magiske tallene er 45, 26 og 31 - se oppskrift og video). Dersom du prøver med å bare bruke 100 gram sjokolade vil du fort oppdage hvor vanskelig det er å få temperaturen riktig. Dersom du bruker mer sjokolade blir det mye enklere.

Fyll i konfekten

Jeg hadde godt hell med å bruke markjordbær som fyll. Du kan bruke akkurat hva du vil, men dersom du vil prøve deg på å lage konfekt med fyll er syltetøy et fint stek å begynne. Nøtter er kanskje et enda enklere, men jeg er ikke sikker på om det kvalifiserer som fyll?

Uansett! Sjekk videoen og prøv deg fram!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 05/12 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også