OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE OG CHILIKAKE

Chili- og sjokoladekake

Dette er en sterk kake.

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKAKER MED CHILI: Her er Clotildes meksikanske sjokoladebiter...
OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKAKER MED CHILI: Her er Clotildes meksikanske sjokoladebiter... Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

En lørdag kveld var vi hos våre venner Alisa og Jean-Yves på middag. Denne gangen hadde Alisa foreslått å lage maten rundt et tema: Nå måtte det bli slutt på å bare lage noen tilfeldige favoritter! Og ettersom hun (og jeg, og egentlig alle andre) led av en voldsom hunger etter meksikansk mat siden hun flyttet til Paris var det opplagt at tema ble Mexico, formidlet via en e-post med fargesprakende bokstaver.

Som alltid lekte jeg meg med flere ideer og ventet til siste stund med å bestemme hva jeg skulle lage. Jeg spurte Alisa hva de andre skulle ha med seg og hun sa at forretter og hovedretter var på plass, så dessert ville være perfekt. De dessertene som serveres på meksikanske restauranter i California har jeg aldri vært noen fan av (og enda mindre de man finner i Paris, hvor meksikanske restauranter stort sett er en fornærmelse mot meksikansk cuisine). Derfor bestemte jeg meg for å gjøre min egen tvist på meksikansk dessert.

Så, meksikansk dessert... Plutselig ble jeg slått av et øyeblikks inspirasjon: sjokolade og chili er begge deler veldig meksikanske, ikke sant? Hva med å ha chili i en nydelig sjokoladekake? Og siden dette er en mektig kake og de fine silikonformene mine trygler om å bli brukt, der de står på sine knøttsmå ben i kjøkkenskapet - hvorfor ikke lage minisjokoladebiter med chili?

Så etter en meksikansk matbonanza med margarithas, tre typer salsa, guacamole, tortilla chips, to typer enchilada, kyllingsaus, krydrede reker, squash- og maissalat, kaktussalat, bønner (åh! som jeg savnet dere, karer) kom dessertene på bordet. En herlig limepai, nydelige crepes med pekannøtter og hjemmelaget dulce de leche og til slutt en bolle med mine sjokoladebiter med chili.

De små bitene er som en jublende smakstur på en berg- og dalbane. Du plukker opp en, kikker nærmere på den fordi du har blitt fortalt at det er chili i den, men den ser harmløs ut, så du putter den i munnen. Først, alt du merker er saftigheten og intensiteten, men den litt sprø toppen. Og så, som en ettertanke, akkurat i det du begynner å tenke, hm..., hvor ble det av den chilien?, så kommer den og en varm miniatyrbølge skylder innover munnen. Så, når smaksløkene får summet seg, må du bare le av det lille kryddertrikset munnen din ble utsatt for og du får lyst på en ny runde.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Sjokolade- og chilikaker

Sjokolade og chili? Kul kombinasjon...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Smør

200 g Sjokolade, mørk

250 g Sukker

5 stk Egg

1 ss Mel

1.5 ts Chilipulver

1 klype Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning