MIDDAGSTIPS

Middag på 20 minutter med chevre og kylling

Dette middagstipset er gull verdt.

MIDDAGSTIPS: Middag på 20 minutter med kylling og chevre.
MIDDAGSTIPS: Middag på 20 minutter med kylling og chevre. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Jeg er inne i en stim. En stim av 20-minutters middagstips. Og etterhvert som de triller ut, så samler vi alle sammen her.

Kjøttboller (med mozzarella!), den enkleste pastaen, fiskepinner og blomkålsuppe, felles for alle disse oppskriftene er at de er enkle, at du finner alle ingrediensene i de fleste butikker og at de ikke tar lang tid å lage.

Alle elsker å utvide sitt hverdagsrepertoar. Å sette seg ned til bords og tenke, - Ja, dette var litt uvant, det er et god følelse. Litt uvant, ja, men bra. Det er målet med disse oppskriftene.

Jeg har fått veldig sansen for retter som man, bokstavelig talt, bare strør utover en tallerken. Det er for eksempel retten med kokte egg, artisjokk og kapers, jeg tenker på. Det krever ingen ferdigheter, tar liten tid, og har du sansen for kunsten til Jackson Pollock vil du garantert like uteseende også.

Middagtips: Middag på 20 minutter - max

Denne retten går så fort å lage, at den kanskje kunne kvalifisere som en 10-minutters middag. Men, du skal jo steke (eller grille) kyllingbryst, så vi regner litt tidsbruk på det. Resten er som følger: Rens og skjær fennikel og eple i båter og skiver. Vend dem i olivenolje og sitronsaft. Strø dette så kunstnerisk du kan utover tallerkener før du har på salt, nykvernet pepper, biter av chèvre og til slutt de perfekt stekte kyllingbrystene.

Sånn, nå vet du hvordan du skal bruke de neste 20 minuttene - god middag!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Kylling og chèvre

Middag på 20-minutter. Dette middagstipset er gull verdt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Fennikel

4 ss Olivenolje

2 stk Sitronbåter

2 stk Eple

150 g Chèvre

4 stk Kyllingbryst

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning