MIDDAG PÅ 20 MINUTTER

Middag på 20 minutter? Klabert

Enda en enkel og rask middag.

MIDDAG PÅ 20 MINUTTER: Her er en ny oppskrift i den populære serien. Denne gangen med laks.
MIDDAG PÅ 20 MINUTTER: Her er en ny oppskrift i den populære serien. Denne gangen med laks. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Behovet for raske middager er utømmelig. Jeg er inne i en stim nå. Og fra min misjonærstilling på Klikk.no vil jeg forsøke å utvide repertoaret.

Noen ganger bruker ingredienser som ikke alle er fortrolig med. Sist var det artisjokker.

Denne gangen er det spinat. Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke alltid har vært venn med spinaten selv. Men, det tok plutselig en dramatisk vending. Da jeg oppdaget den italienske hurtigkyllingen (en annen 20 minutters middag) og senere den herlige Eggs Florentine jeg ble solgt. Jeg er nå like fan som Skipper'n.

Et kort tips om spinat: Bruk en rustfri kniv og helst ikke en jernpanne. Jern reagerer nemlig med garvesyren (polyfenolene ) i spinaten og den blir mørk og misfarget. For dem som er opptatt av det helsemessige aspektet ved spinatkonsummering er det verdt å vite at denne svarte forbindelsen er uoppløselig, og ikke lar seg ikke absorbere av kroppen (se Wikipedia).

Middag på 20 minutter

Den tyngste jobben her er å skjær poteter i skiver. Det er lurt, fordi det tar mye kortere tid å koke dem på den måten. Altså: Skjær poteter i skiver og kok dem! Dette tar omtrent ti minutter.

I mellomtiden lager du spinaten: Smelt smør i en stor stekepanne, ha på litt muskat (nydelig med spinat) og legg i all spinaten. Du får kanskje følelsen av at du legger på et grønt berg av spinat, men selv om det ser trangt ut, faller spinaten sammen med en gang den blir varm. Ha på lokket og la den dampe her i to-tre minutter. Vend smøret godt rundt i spinaten når du er ferdig.

Så steker du laksen. Og da er du klar: Legg potetskiver på tallerken og fordel spinaten over dem. Legg på laks og ha friske skiver med pære til slutt. Voila!

Oppskriften finner du nedenfor.

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Laks med pære og spinat

Du trenger ikke mer en 20 minutter på denne.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Laksefilet

0.5 stk Sitron

400 g Spinat

2 stk Pære

4 stk Poteter

4 ss Smør

1 klype Muskat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning