Brownie: Her er luksusvarianten

Oppskrift på brownie med topping. Enkel kake som du lager raskt.

BROWNIE MED DET LILLE EKSTRA: Med sjokoladetopping blir brownien virkelig noe for seg.
Publisert

Dette trenger du:

  • Langpanne 30 x 40 cm
  • Topping:

  • 300 g mørk sjokolade
  • 1½ dl kremfløte
  • 10 g smør
  • Kakebunn:

  • 350 g smør
  • 200 g mørk sjokolade, hakket
  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl hvetemel
  • 3 dl kakao
  • Pynt:

  • bær

Dette gjør du:

Hakk sjokoladen fint og legg den i en skål. Kok opp fløte og smør og hell over sjokoladen. 

La stå i 5 minutter og rør der­etter til en jevn masse. La det stå i romtemperatur et par timer til det tykner.

Smelt smør og sjokolade til bunnen i en kjele under omrøring. Visp egg og sukker luftig. Vend inn sjokoladesmøret. 

Sikt inn vaniljesukker, salt, mel og kakao og rør forsiktig til en jevn røre. 

Hell røren i bake­papirkledd langpanne. Stek i nedre delen av ovnen ved 175° i 25 minutter.

Avkjøl kaken før du brer over glasuren. Del den opp i biter og pynt gjerne med bær før servering.

Vipps så har du enkel kake i en fei! Brownie er blant de virkelig raske kakene.

Oppskriften er først publisert i svenske Hemmets Journal