Vin til taco 2013

Den ultimate drikken til tacoen

Du vil bli overrasket.

VIN TIL TACO: To rødviner, to sterkøl og en cider.
VIN TIL TACO: To rødviner, to sterkøl og en cider. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vin til taco? Klart det!

Taco er populær helgemat, spesielt hos barnefamilier.

Bruker du noen kalorier på å fikse noen av de viktige ingrediensene selv, kan du løfte tacoen til uante høyder.

Mens ungene gjerne vil ha cola eller annen brus til tacoen, foretrekker kanskje mor og far noe annet i glasset. Øl har da lett for å bli førstevalget, og det er som oftest far godt fornøyd med, mens mor kanskje heller ville foretrukket et glass vin. Vel, mor skal få viljen sin.

Vin til taco

Når du skal velge vin til taco, så er jo dette i hovedsak en kjøttrett, og derfor vil rødviner naturlig være førstevalget. Men de bør både ha god smaksintensitet og en viss grad av sødme for å kunne hamle opp med heten fra chilien og de andre krydderne.

Taco er også enkel mat som ikke fordrer de dyreste og mest raffinerte vinene. Gode viner til taco, og til fornuftige priser, er bl.a. malbec fra Argentina og zinfandel fra California.

Se også vår test av argentinske rødviner

Ikke vin til taco? Prøv heller sterkøl enn industripils

Det er selvsagt ingenting i veien for å drikke øl til taco; faktisk fungerer det ganske bra. Men prøv for én gangs skyld noe annet enn industripilsen fra super'n. Det har etterhvert vokst frem flere veldig gode mikrobryggerier i Norge, og noen av dem er til og med i verdensklasse. De lager øl med den sødmen og bitterheten som skal til for å matche taco.

Vi anbefaler Ægir India Pale Ale, som nylig ble kåret til Norges øl. Et veldig flott øl. Et annet øl, som aromamessig kanskje passer enda bedre til taco, er Nøgne Ø Imperial Brown Ale.

Se også vår sak om 10 øl du bare MÅ smake

Hva med hvitvin til taco?

Du kan selvsagt også drikke hvitvin til taco, og en frisk tysk riesling passer bra. Sørg bare for at også denne har litt sødme til å balansere krydderet. Vi har imidlertid heller valgt oss en cider fra Normandie. Med sitt sursøte eplepreg ligger den i noenlunde samme leia som en riesling, men er, mener vi et mer spennende valg.

Anmeldelser av anbefalte viner, øl og cider finner du nedenfor. De er alle tilgjengelige i polets basissortiment, så de skulle være lette å få tak i.

Vi har også tatt med noen oppskrifter. Skal du lage taco basert et sånt "kit" du får kjøpt på super'n, trenger du vel knappest noen oppskrift. Men vil du gjøre dette fra bunnen av, kan du bruke en oppskrift på chili con carne. Vi har også tatt med oppskrifter på salsa og guacamole.

Les også:

Chili con carne

Chili-saus til taco

Guacamole

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning