Vin til biff 2013

Hvilken vin til biff?

Det er godt med kraftige rødviner til biff. Her er fem veldig gode viner i forskjellige prisklasser.

KRAFTIGE: Biff krever viner med endel trøkk i smaken.
KRAFTIGE: Biff krever viner med endel trøkk i smaken. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

For bare å ha sagt det: Det går også an å drikke øl til biff, men da er det ikke smakskraft nok i en vanlig pils. Prøv heller en pale ale eller IPA, eller kanskje enda bedre; en porter eller stout. Men det var rødvin det skulle handle om her.

Vi skal ikke være så nøye på om du vil ha rødvinssaus, peppersaus eller bearnaise til biffen din. Ei heller om det er en entrecôte eller indrefilet. Du trenger uansett en rødvin med ganske kraftig smak og noenlunde frisk syre og endel garvestoffer.

I Burgund må du så høyt opp i pris for å få en vin med nok smak at det ikke er gøy engang. Bordeaux er i utgangspunktet kraftigere, men her er det også vanskelig å finne noe som er skikkelig bra under 200 kroner.

Mye smak til hyggelige priser

I Rhône, derimot, får du mye smak til mer moderate priser. Derfor er tre av våre fem anbefalte biffviner nettopp derfra. Vår toppvin, Mullineux, er fra Sør-Afrika, men er laget på rhône-druen syrah. Vi har også tatt med en vin fra Portugal. Der får du også mye smak for relativt lite penger.

Savner du Italia? Til en bistecca fiorentina (T-bone med olivenolje og sitron) kan du drikke en chianti. Barolo og barbaresco er også viner du kan drikke til biff.

Våre fem anbefalte viner finner du nedenfor.

Oppskrifter

Trenger du inspirasjon, så har vi også tatt med noen fine oppskrifter på forskjellige varianter av biff:

Steak au poivre med hvitløkmos

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Bourbon Street New York Steak

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning