Test av konjakk

Her er den beste konjakken

Vi har testet Polets ti mest solgte xo-konjakker.

Publisert Oppdatert

Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle produktene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

HER ER KONJAKKTESTEN 2013

Dyr og norsk konjakk

Vi nordmenn liker å lese om de dyre konjakkene. I hvertfall om vi skal dømme etter tidligere konjakktester på klikk.no. En annen, klar trend er at vi liker å kjøpe konjakk med norskklingende navn. På lista over de mest solgte XO-konjakkene har over halvparten av variantene norske navn.

Hva er konjakk?

Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert regelverk. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding er med på å bestemme hva slags konjakk det blir. (Les her om hvorfor konjakk er konjakk).

Vår test av konjakk

Vi har tatt utgangspunkt i de mest solgte konjakkene av typen XO. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning