Test av grillviner

De beste grillvinene

Her er de beste røde grillvinene til under 150 kroner.

GRILLVINER: Domaine d¿Andézon 2009 kom ut på topp i testen.
GRILLVINER: Domaine d¿Andézon 2009 kom ut på topp i testen. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Når du skal velge rødviner til grilling, må du være oppmerksom på at grillmat er svært smaksrik mat. Vinen skal takle både røyk og svidde stekeskorper. I tillegg bruker du kanskje marinader eller grillsauser, og disse kan inneholde betydelige mengder eddik og sukker. Du burde forresten prøve den argentinske grillsausen chimichurri.

Fylde og sødme

Alle disse kraftige smakene og aromaene krever sin vin. Det vi er på jakt etter, er god fylde og sødme, samt nok struktur i form av syre og garvestoffer så vi får renset munnhulen for fett.

Det finnes hundrevis, hvis ikke tusenvis, av viner på det norske markedet som tilfredstiller disse spesifikasjonene, så vi måtte trekke opp noen rammer og lage en "shortlist" over viner vi ville ha med i testen. Vi bestemte oss for en prisklasse mellom 100 og 150 kroner, og vinene skulle være i basisutvalget til polet slik at du kan handle inn med én gang, og slipper å gå via bestillingslisten. I tillegg baserte vi oss på tidligere smaksnotater og øvrige anmeldelser i inn- og utland. Da endte vi opp med 14 viner, og de fem beste av disse finner du anmeldelse av nedenfor.

Her er oppskrifter på tre deilige grillretter som passer til vinene:

Helstekt lammelår på grillen

Grillet svinenakke

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning